26 / 04 / 2024

İsrail Batı Şeria'da inşa halindeki camiyi yıktı!

İsrail Batı Şeria'da inşa halindeki camiyi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde inşa halindeki cami ile bir evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı.



İsrail güçlerinin işgal ettiği işgal altında bulunan Batı Şeria'nın El Halil kentinin güneyinde yer alan Cebeli Cevher bölgesine bağlı Halle Mahallesi'nde inşa halindeki "Ümmet Camisi" ile bir ev İsrail güçlerince yıkıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; El Halil'deki Filistinli yetkililer, İsrail makamlarının caminin yıkılacağıyla ilgili herhangi bir uyarı yapmadığını kaydetti.

Yıkımı engellemeye çalışan Filistinli yetkililer, Ümmet Camisi'nin yıkılmasının Müslümanların kutsal mekanlarına karşı bir saldırı ve provokasyon olduğunu kaydetti.

İsrail makamları tarafından yıkılan cami ve evin "C bölgesinde" yer aldığı ve ruhsatsız olduğu söyleniyor.

İSRAİL YÖNETİMİ FİLİSTİNLİLERE AİT YAPILARI YIKIYOR

İsrail, 1967 yılında işgal altında bulunan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli nedenlerle yıkılıyor.

Yerel kaynaklar, sadece geçen yıl İsrail tarafından Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği nedeniyle yıkıldı. 

 


Geri Dön