18 / 04 / 2024

İsrail, Doğu Kudüs'ün milli parkına konut inşa edecek!

İsrail, Doğu Kudüs'ün milli parkına konut inşa edecek!

İşgalci İsrail yönetimi, Doğu Kudüs'ün Yahudileştirilmesinde yeni bir adım daha atıyor. Buna göre, İsrail güçleri Silvan Mahallesi’nde miili park ilan edilen bölgeye konut inşa edecek.



Filistin'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs bölgesinde Yahudileştirme çalışmaları devam ediyor. Kentte, Yahudilerin oturtacağı yeni konut inşa etmek için verilen yasa tasarısı İsrail Meclisi'nde onaylanarak yürürlüğe girdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail Meclisi Basın Ofisi'nden konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Buna göre, söz konusu yasa tasarısının dün akşam genel kurulda yapılan oylamada 41 ret oyuna karşı 61 oyla kabul edildiği açıklandı.

Mecliste onaylanan tasarı ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı:  "Bu kanun, kutsal bir görev yürüten Elad Derneği'ne açık bir destektir. Davud'un şehrini (Silvan Mahallesi'nin Talmudik ismi) yenilemeyi kendisine görev edinmiş olan sizlerle gurur duymak tüm İsrail halkı için bir görevdir. Elad da sizin kutsal bir görev yürüttüğünüze şahit olacaktır." 

Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku Milletvekili Dov Hanin, kararı değerlendirdi. Hanin, oylama sırasında yaptığı konuşmada, söz konusu yasayı Doğu Kudüs'ü tamamen ilhak etmek için atılmış tehlikeli bir politik adım gördüğünü söyledi. 

Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan Mahallesi'nde Filistinlilerin ev ve gayrimenkullerine el koyan "Elad" yerleşim birimi örgütü, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'ü Yahudileştirme çabalarında etkin rol oynuyor.

Filistinliler, İsrail makamları tarafından daha önce Silvan Mahallesi'nde "milli park" ilan edilen bölgenin Yahudi yerleşimcilere verileceği uyarısında bulunup tepkilerini göstermişti. 


Geri Dön