19 / 04 / 2024

İsrail, Doğu Kudüs'te 300 bin yeni konut inşa edecek!

İsrail, Doğu Kudüs'te 300 bin yeni konut inşa edecek!

İsrail hükümetinin, Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimlerine ek olarak 300 bin yeni konut inşa etmeyi planladığı açıklandı. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde İsrail’in Kanal10 televizyonundaki habere yer verildi. Habere göre, İsrail Bayındırlık ve İskân Bakanı Yoav Galant, "İsrail’in başkenti birleşik Kudüs’ün topraklarında konut inşa etme" adı altında 300 bin yeni konut planını açıkladı.


Haberde yeni konutların hangi Yahudi yerleşim birimlerinde inşa edeceği bilgisi verilmedi. Açıklanan yeni konut inşaatının "Büyük Kudüs" planının bir parçası olduğuna vurgu yapıldı.


ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasından 3 hafta sonra Galant tarafından açıklanan konut bilgisi dikkatleri çekti. 


İsrail hükümeti geçen hafta Binyamin Netanyahu başbakanlığında Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi (Ağvar) bölgesinde de 10 bin Yahudi’nin iskan edileceği 3 yeni Yahudi yerleşim birimi kuracağı açıklanmıştı.


İsrail'in 1967'den bu yana Batı Şeria'da 131, Doğu Kudüs'te 10, Batı Şeria'nın tepelerindeki bölgelerde ise 116 yerleşim birimi kurduğu açıklandı. 


Geri Dön