29 / 03 / 2024

Almanya, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planından vazgeçmesini istedi!

Almanya, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planından vazgeçmesini istedi!

Almanya, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.



Almanya, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısında bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in söz konusu yasa dışı yerleşim birimine ek konut inşasına ilişkin duyurusunun endişeyle not alındığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Givat Hamatos için atılan adımın yanlış olduğu bildirilen açıklamada, "Bu adım, yanlış zamanda yanlış sinyal gönderir.  İşgal altındaki topraklarda yerleşimlerin inşası, uluslararası hukuk ile uyumsuzdur ve müzakere edilmiş iki devletli bir çözüm olasılığını tehlikeye atmaktadır. Givat Hamatos için süreç durdurulmalıdır." ifadeleri ye aldı.

Yapılan açıklamada, Almanya'nın İsrail hükümetinden iki devletli çözüme olan bağlılığını yenilemesini ve bunu pratik adımlarla desteklemesini umduğunu ve beklediği bildirildi.

İsrail yönetimi dün, Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine toplam 1257 yeni konut inşa etmek için ihale sürecini başlatmıştı.

 

BM'den İsrail'e 'Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası planını durdurma' çağrısı!


Geri Dön