26 / 04 / 2024

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.



Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zahid Hafız Çavdri, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, İsrail'in adımının Birleşmiş Milletler kararları ve uluslararası hukuk çerçevesinde yasa dışı olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göreü Çavdri, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yeni yerleşim birimi inşası için ihale süreci başlatmasını ciddi endişeyle karşıladıklarını ve kınadıklarını dile getirdi.

Pakistan'ın, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını kararlılıkla desteklediğini ve ülkesinin bu konudaki açık ve kesin tutumunu yinelediğini dile getiren Çavdri, Orta Doğu'da kalıcı barış ve istikrar için bunun gerekli olduğunu söyledi.

İsrail yönetimi 15 Kasım tarihinde Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos'taki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 1257, 24 Kasım tarihinde de Har Homa'daki yerleşim biriminde 540 yeni konut inşası projesi için ihale sürecini başlatmıştı.

 

İngiltere İsrail'den yasa dışı yerleşim birimlerine yeni konutlar inşa etmeyi durdurmasını istedi!


Geri Dön