25 / 04 / 2024

İsta ısı pay ölçer ile yüzde 40’a varan ısı tasarrufu mümkün!

İsta ısı pay ölçer ile yüzde 40’a varan ısı tasarrufu mümkün!

İsta ısı pay ölçer sistemi kullananlar bu kışı hem daha sıcak hem de yüksek fatura tasasından uzak geçiriyor. ista’nın ısınma giderlerinde yüzde 40’a varan ısı tasarrufu ile siz de bu konforu yaşayabilirsiniz



Havaların iyice soğuduğu şu günlerde birçok evde, kışın yakıt için ayrılacak bütçe konuşuluyor. Çünkü doğalgaz faturaları ailelerin bütçelerinde büyük bir pay alıyor. Merkezi sistemle ısınan binalarda, radyatör peteklerine takılacak cihazla her daire, ısındığı kadar ödeyerek %40’a varan ısı tasarrufu elde edebiliyor.


2008 yılında Türkiye pazarına giren, dünyanın enerji verimliliği alanındaki lider şirketi Alman ista’nın Türkiye Genel Müdürü Zafer Yavuztürk, “Geçen yaz, ista ısı pay ölçer cihazı taktıran aileler, bu kışı gülerek karşılıyor. Hem istedikleri kadar ısınıyorlar hem de ısındıkları kadar ödüyorlar” diyor.


ista’nın cihazlarını taktıran apartmanlardaki yakıt gideri karşılaştırmaları ise tasarruf oranlarının ne derece yüz güldürdüğünü gösteriyor. 2011-2012 yılında kıyaslama yapılan 121 bina arasında 1.%49, 2.%48, 3.%46 oranında tasarruf sağlamıştır.



Geri Dön