28 / 03 / 2024

İstanbul 1. Konut Kurultayı başladı!

İstanbul 1. Konut Kurultayı başladı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane'deki Osmanlı Arşivi Kongre Salonu'nda düzenlenen İstanbul 1. Konut Kurultayı'nda açıklamalar yaptı.




İstanbul Valisi Vasip Şahin, Valiliğin Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle Kağıthane'deki Osmanlı Arşivi Kongre Salonu'nda düzenlediği İstanbul 1. Konut Kurultayı'nda açıklamalar yaptı.

İstanbul'un gündemindeki konut sorununun aynı zamanda Türkiye'nin sorunu olduğunu söyleyen Şahin, "Buradaki kurultay aynı zamanda Türkiye'nin konut konusundaki geleceğine ve sorunlarına parmak basacağına ve çözüm üreteceğine inanıyorum. Kurultaydaki çalışmalarla ileriye dönük stratejilerin belirlenmesini amaçlıyoruz. 4 ana başlık altında yapılacak sunumlarda, kadim medeniyetlerin beşiği olan şehrimizdeki yaşam kalitesini daha da artırmayı ve kentin görünürlüğünün güzelleştirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Vali Şahin, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 93'ünün şehirlerde yaşadığını anımsatarak, şehirlerin temel amacının insan hayatını kolaylaştırmak ve zenginleştirmek olduğunu belirtti.

Bulunulan çağda her alanda hızlı bir değişim yaşandığını söyleyen Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Şehirlerin potansiyellerini sadece tarihi ve doğal güzellikleri oluşturmamaktadır. Teknoloji, sermaye yönetimi, modern altyapı, güvenlik ve konut potansiyeline yapılan yatırımlar şehirleri daha da yaşanılabilir hale getiriyor. Sahip olduğu benzersiz topoğrafisiyle yüzyıllardır farklı kültür, toplum ve fertlerin yaşam alanı bulunduğu İstanbul, mozaik bir yapıya sahiptir. Konumu, tarihi ve doğal güzellikleri, ulaşım imkanlarının fazlalığıyla çekici bir hale gelen şehir, yoğun göç alıyor."

Vali Şahin, nüfus hareketleri sonrasında kentin güvenliği ve konutların erişilebilir olması konusunun önem arz ettiğini belirterek, kaliteli ve erişilebilir konutun öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

Şehirlerin yarışının söz konusu olduğu bir dönemde olduklarını söyleyen Şahin, kentsel yatırımlara ve yeniliklere önem vermenin kaçınılmaz olduğu tespitini yaptı.

- "Üniversite olarak her zaman insanı önceledik"

YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Şahin ise İstanbul için gerçekleştirilen kurultayın diğer şehirler için de örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Üniversite olarak her zaman insanı öncelediklerini söyleyen Şahin, "Eğitim, öğretim, Ar-Ge dışında sanatsal ve kültürel faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Üniversitemiz sadece teknik çalışmalarda değil, göç, barınma, toplumsal sürdürülebilirlik, yaşam kalitesi gibi insanların sosyal problemlerine de eğiliyor. Üniversitemiz Ar-Ge, ticarileştirme gibi faaliyetlerde de bulunuyor. Yerleşim alanı en büyük teknopark üniversitemizde bulunuyor." diye konuştu.

Kurultayın açılışında YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Zorer Gedik ile  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kent ve Çevre Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş de konuşma gerçekleştirdi.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın da açılışına katıldığı İstanbul 1. Konut Kurultayı, 4 ayrı salonda düzenlenecek panellerle yarın sona erecek.


Geri Dön