24 / 04 / 2024

İstanbul 47 sağlık kurumu güçlendirme için boşaltıldı!

İstanbul 47 sağlık kurumu güçlendirme için boşaltıldı!

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda, kentteki bazı sağlık kuruluşlarının Deprem Güçlendirme Programı kapsamında güçlendirilmek üzere boşaltılmaya başlatıldığı belirtildi



İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda, kentteki bazı sağlık kuruluşlarının "Deprem Güçlendirme Programı" kapsamında güçlendirilmek üzere boşaltılmaya başlatıldığı belirtildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentteki kamu hastanelerini yenileme çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, aynı zamanda sağlık kuruluşları binalarının da depreme karşı güçlendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Özel İdaresinin ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda bazı sağlık kuruluşlarının "Deprem Güçlendirme Programı"na alındığı bildirilerek, bu kuruluşların boşaltılmasına başlandığı kaydedildi.

Program kapsamında 2012 Mart ayına kadar 47 sağlık tesisin boşaltılarak güçlendirme çalışmalarını yürütecek firmalara yer teslimi yapılacağı ifade edilen açıklamada, çalışma tamamlandığında toplam 77 bin 320 metrekare alanın depreme karşı güçlendirilmiş olacağına işaret edildi.

Açıklamada, kamuoyunda konuyla ilgili olarak bazı yanlış anlaşılmaların yaşandığı ve boşaltılan bu kurumların başka amaçlarla kullanılacağı şeklinde bazı haberlerin yer aldığı bildirilerek, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığına da dikkat çekildi.

İstanbul halkının daha güvenilir ve daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için yürütülen güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, söz konusu sağlık kurumlarının yeniden aynı konumda hizmet vermeye devam edeceği kaydedilen açıklamada, vatandaşların güçlendirme çalışmaları tamamlanıncaya kadar herhangi bir mağduriyet yaşamamak için en yakın sağlık kuruluşlarına başvurup sağlık hizmetinden yararlanabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, güçlendirmesi yapılacak sağlık kuruluşları şu şekilde kaydedildi:

"Adalarda Kınalıada Aile Sağlığı Merkezi, Arnavutköy Hadımköy Aile Sağlığı Merkezi, Ataşehir Esatpaşa Aile Sağlığı Merkezi, Şerifali Çiftliği Aile Sağlığı Merkezi, Bağcılar Çınar Aile Sağlığı Merkezi, Bahçelievler Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi A1 Blok ve A2 Blok, Kocasinan Aile Sağlığı Merkezi, Yenibosna AÇSAP Eğitim Merkezi, Bakırköy İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Osmaniye Polikliniği A Blok, B Blok ve C Blok, Başakşehir Aile Sağlığı Merkezi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi Bayrampaşa Semt Polikliniği, Beylikdüzü Gürpınar Aile Sağlığı Merkezi, Beyoğlu 75. Yıl Sütlüce Aile Sağlığı Merkezi, Büyükçekmece Devlet Hastanesi Semt Polikliniği A Blok ve B Blok, H. Ayşe H. Ömer Çolak Güzelce Köyü Aile Sağlığı Merkezi, Çatalca İhsaniye Köyü Zehra Akdoğan Aile Sağlığı Merkezi, Kestanelik Köyü Aile Sağlığı Merkezi, Karacaköy Aile Sağlığı Merkezi, Esenler Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Eğitim Merkezi, Eyüp Devlet Hastanesi İslambey Semt Polikliniği Göktürk Aile Sağlığı Merkezi Fatihde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Vilayetler Hizmet Birliği Semt Polikliniği A1 Blok ve A2 Blok, Gaziosmanpaşa Semt Polikliniği, Güngören Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Güngören Semt Polikliniği, Kadıköy Semt Polikliniği, Kağıthane Z. Güleser Aile Sağlığı Merkezi,Örnektepe AÇSAP Eğitim Merkezi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kağıthane Semt Polikliniği, Kartal Uğur Mumcu Aile Sağlığı Merkezi, Küçükçekmecede Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi EAH Semt Polikliniği A1 Blok ve A2 Blok, Tepeüstü Aile Sağlığı Merkezi, Maltepe Esenkent Aile Sağlığı Merkezi, Pendik Devlet Hastanesi Kaynarca Semt Polikliniği ve Diyaliz Merkezi, Yenişehir Aile Sağlığı Merkezi, Çamçeşme Aile Sağlığı Merkezi, Kaynarca Aile Sağlığı Merkezi, Sarıyer Bahçeköy Sabri Artam Vakfı Aile Sağlığı Merkezi, Reşitpaşa Aile Sağlığı Merkezi A Blok ve B Blok, Tarabya Eczacıbaşı AÇSAP Eğitim Merkezi, Silivri Çanta Beldesi Sevgi Turgut Aile Sağlığı Merkezi A Blok ve B Blok, Gümüşyaka H. Saliha Ahmet Ölçer Aile Sağlığı Merkezi, Şerife Baldöktü Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi, Sultangazi Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nevzat Ayaz Semt Polikliniği, Şişli 75. Yıl  Mecidiyeköy Aile Sağlığı Merkezi, Ayazağa Aile Sağlığı Merkezi, Tuzla Akfırat Aile Sağlığı Merkezi, Ümraniye İnkılap Aile Sağlığı Merkezi, Zeytinburnu Seyit Nizam Aile Sağlığı Merkezi."
AA


Geri Dön