28 / 03 / 2024

İstanbul Aydın Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve hastanesini 2015 sonunda tamamlayacak!

İstanbul Aydın Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve hastanesini 2015 sonunda tamamlayacak!

İstanbul Aydın Üniversitesi inşaatı devam eden bloklardan M Blok ve L Blok'u 2014 Eylül'de tamamlayacak. Üniversitede kurulacak Tıp Fakültesi ve hastane bloğunun açılış tarihi ise 2015 sonu olarak planlanıyor



Bahçelievler, Florya, Beşiktaş, Kadıköy ve Sultangazi Kampüsü olmak üzere 5 kampüsten meydana gelen İstanbul Aydın Üniversitesi, Florya'daki kampüsünde yeni bloklar için hummalı çalışmalarına devam ediyor. 


2007 yılında kurulan üniversitenin yeni bloklarla ilgili hedefi ilk olarak M Blok'u tamamlamak... M Blok, bu yılın Eylül ayında açılacak. 10 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokulun yer aldığı üniversitede ayrıca; İletişim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri için de L Blok, Radyo TV binası olarak hizmete sunulacak. 


Tıp Fakültesi ve hastane geliyor!

Üniversitenin diğer bir hedefi de Tıp Fakültesi... Şu an için P Blok olarak isimlendirilen bloğun 2015 yılının sonunda tamamlanması öngörülüyor. P Blok binası fakülte ve hastane olarak planlanmış durumda. 


Dersliklerin yer almayacağı P Blok içinde; uygulama sınıfları ve laboratuvarlar bulunacak. Buradaki derslik ihtiyacı ise ek bina ya da kampüsün diğer binalarında giderilecek. 


Blok; Tıp Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne hizmet verecek. Öğrenci sayısını ise eğitim öğretim dönemine hazır olduğu yıl içinde YÖK onayı belirleyecek. 


İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsü nerede?


İstanbul Aydın Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve hastanesini 2015 sonunda tamamlayacak!


Beşyol Mah.Inönü Cad.No: 38 Sefaköy-Küçükçekmece / İSTANBUL

Теl: 444 1 428


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön