24 / 04 / 2024

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önem verdiği projelerden biri olan 'Yeşil İstanbul’ projesi dahilinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İBB'de yer alan habere göre; İBB, Aymama Deresi çevresine yaşam vadisi kurma çalışmalarına başladı. 

Bisiklet yolu inşa edilecek 

Ayamama Yaşam Vadisi tamamlandığında Marmara Denizine kadar uzanan bir yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacak. Şehre 1 milyon metrekare alan kazandıracak projenin, toplu ulaşım aksların da inşa edileceğini söyleyen Seçkin, ulaşım konusunda yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi:

 İstanbul Aymama Deresi ne bisiklet yolu inşa edilecek!

“Sahilden başlayarak Ataköy Sahilinden kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz. Yapılan çalışmalarda bazı kara yolları, Marmaray, E-5 gibi ulaşım güzergâhları çıkıyor. Üst geçit ve alt geçitlerle, bunlar bisiklet ve yaya geçişlerine imkân verecek şekilde, üst geçit ve alt geçitler alanı, kesintisiz bir güzergâh haline getirdik. Bu alanın kesintisiz olması önemli. Bu alan üzerinde bir takım ulaşım noktaları var, özellikle raylı sistemlerin istasyonları var. Bu istasyonlardan da doğrudan vadimize açılan bağlantılar gerçekleştirmiş bulunuyoruz.”

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!


Geri Dön