25 / 04 / 2024

İstanbul Boğazı'na yeni otel geliyor!

İstanbul Boğazı'na yeni otel geliyor!

Otel Yatırım Danışmanı Ferit Volkan, yabancı bir yatırımcı için İstanbul Boğazı'nın Avrupa Yakası'nda, yalı tarzında, 150 oda kapasitelik bir yatırıma uygun olabilecek bir mekan bakıyor.



Turizmdeki nedeniyle sektör zor günler yaşarken, İstanbul da otellerin doluluk oranı yarı yarıya inmişken, yeni tesis yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Kentteki mevcut yatak sayısını neredeyse yüzde 50 oranında artıracak yeni yatırımlar yapılıyor. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, inşa halindeki turistik tesis sayısı 199. Bunlardan 44'ü beş yıldızlı olacak. Turizmin içinde bulunduğu darboğaza rağmen yatırımların devam etmesi, Türkiye Otelciler Birliği başta olmak üzere birçok sektör örgütü tarafından eleştiriliyor. Sektör örgütleri, en çok tesis artışına gidilen bir dönemde gelen turist sayısında en büyük kayıpla karşı karşıya olduğumuza dikkat çekiyor. 


Turizm sektörünün duayenlerinden, Hilton ve Sheraton otellerindeki üst düzey görevlerinden sonra danışmanlığını yaptığı Raffles Hotel'le adından yine söz ettiren Otel Yatırım Danışmanı Ferit Volkan, İstanbul'a lüks bir dünya markasını kazandırmak üzere fizibilite çalışmaları yapıyormuş. Yabancı bir yatırımcı için İstanbul Boğazı'nın Avrupa yakasında, deniz kenarında yalı tarzında, 150 oda kapasitelik bir yatırıma uygun olabilecek bir mekan bakan volkan, fizibilite çalışmalarının çok iyi gitmemesinden Ferit yakınıyormuş. Danışmanlığı'nı yaptığı yatırımcının markasının turizmde uluslararası bir dünya markası olduğunu ve lüks kategoride hizmet verdiğini ifade eden Volkan, yatırımcının ismini gizli tutuyormuş. Eğer uygun bir mekan bulunursa, bu dünya markasının Türkiye'deki ilk yatırımı olacakmış. Ferit Volkan, son dönemdeki gelişmelerden dolayı biraz karamsarmış. Dünya markalarını Türkiye'ye kazandırmak için uzun yıllardır mücadele ettiğini dile getiren Volkan, her şeye rağmen ülkemize yeni yatırımcı çekmek için çalışmaya devam edeceğini söylüyormuş. Kriz nedeniyle kendisine pek çok satılık otel işi geldiğini, belirten Volkan, "Bu otellere alıcı bulmamız lazım" diyormuş. 


Para


Geri Dön