29 / 03 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme 1 milyar TL ayırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme 1 milyar TL ayırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2018 yılı için kentsel dönüşüme 1 milyar liralık bütçe ayırdıklarını söyledi.



 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı Performans Programı, 2018 yılı Yatırım ve Hizmet Programı ile 2018 Mali Yılı Bütçesi ve 2019-2020 yılları Gelir-Gider Tahminleri görüşmesinde konuşma yaptı. Kentsel dönüşümle ilgili açıklamalar yapan Başkan Uysal, İstanbul'un deprem şehri olduğununun altını çizdi. "Kentsel dönüşüm muhakkak yerinde yapılacak. Bunun adına kentsel dönüşüm yerine, yerinde dönüşüm demek daha doğru olur." diyen Uysal, 2018 yılı için kentsel dönüşüme ayırdığımız bütçe1 milyar liradır." dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme 1 milyar TL ayırdı!


İşte Uysal'ın o açıklamaları: "Kentsel dönüşüm muhakkak yerinde yapılacak. Bunun adına kentsel dönüşüm yerine, yerinde dönüşüm demek daha doğru olur. Hiçbir şekilde ilave imar artışı yapmadan mevcut binayı yıkıp olduğu gibi yerinde yapmak olmazsa olmazlarımızdan. Vatandaşlarımızın evini yenilerken para talep etmeden yapalım istedik. Bunu nasıl yapacağız? Vatandaşlarımızdan çoğunluğu toplam metrekareden yüzde 20 daha küçük bina daire veya dükkan yapmayı kabul ediyor. Bu almış olduğumuz yüzde 20’ler maliyetlerin ortalama yüzde 70’ini karşılıyor. Belediye olarak vatandaşın sorununu bizim sorunumuz olarak görerek biz de yüzde 30 destek vererek dönüşüm yapacağız. Bu nedenle bu bütçe döneminde ilk kez, kentsel dönüşüm için ciddi bir kaynak ayırdık. 2018 yılı için kentsel dönüşüme ayırdığımız bütçe 1 milyar liradır. Yüzde 30’unu karşılarsak 3,5-4 milyarlık konut üretiriz. Bu da 25 bin konut demektir. Bu şekilde 10 yılda 800 bin bağımsız bölümü dönüştürmüş olacağız. Her yıl bu rakamı arttırsak 10 yıl gibi bir sürede İstanbul’da kentsel dönüşümü başaracağımıza inanıyoruz. Bu konuda çok kararlıyız. Kalanı da vatandaşlarımızın kendi kaynakları ile dönüştüreceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde kentsel dönüşümü başaracağımıza inanıyoruz. Bunu yaparsak İstanbul’un geleceğini de kurtarmış oluruz. Zira şehrin yüzde 80’inde yapıların yenilenmesi şart. 2018’de sadece imzasını toplamış ‘biz hazırız’ diyenlere gideceğiz. Kimseye gidip zorla kentsel dönüşüm yapacağız demeyeceğiz"

 


Geri Dön