28 / 03 / 2024

İstanbul Havalimanı Avrupa’da yine birinci oldu!

İstanbul Havalimanı Avrupa’da yine birinci oldu!

İstanbul Havalimanı, 24 - 30 Ağustos 2022 tarihleri döneminde günlük olarak ortalama 1310 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldı. Haftalık performansta ise İstanbul Havalimanı'nı Paris Charles de Gaulle, Amsterdam, Frankfurt ve London Heathrow Havalimanları’nın taki



Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) geçtiğimiz haftanın hava yolu trafiği ile ilgili verileri duyurdu. Bu duruma göre; İstanbul Havalimanı, 24 – 30 Ağustos 2022 tarihleri arasında Avrupa'daki en yoğun havalimanları arasında günlük ortalama 1310 uçuş ile birinci oldu.

PANDEMİDE DAHİ ARTIŞ KAYDETMİŞTİ

Korona virüs (Kovid - 19 ) salgını öncesi uçuş performanslarının da bakıldığında EUROCONTROL raporuna göre, Avrupa'daki birçok havalimanı 2019 senesi uçuş performansının çok gerisinde kalırken İstanbul Havalimanı uçuşlarını % 2 yükseliyor.

Haftalık olarak performansta ise İstanbul Havalimanı'nı Paris Charles de Gaulle, Amsterdam, Frankfurt ve London Heathrow havalimanları takip etmiş oldu.

Antalya Havalimanı ise bahsi geçen bu dönemde günlük olarak 944 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun yedinci havalimanı oldu. Antalya Havalimanı'nın uçuşlarının ise 2019 senesine oran ile göre % 1 artırdığı özel olarak belirtildi.

İstanbul Havalimanı Avrupa’da yine birinci oldu!


Geri Dön