26 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir Otoyolu'na günde 4 milyon dolar harcanıyor!

İstanbul-İzmir Otoyolu'na günde 4 milyon dolar harcanıyor!

Yaklaşık 8 milyar dolara mal olması beklenen İstanbul-İzmir Otoyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Günde 4 milyon dolar harcandığını belirten Bakan Veysel Eroğlu, "Projenin yüzde 40'ı bitti" ifadelerini kullandı.



ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapımı süren Belkahve Tüneli'nde incelemede bulundu. Toplam uzunlukları 3 bin 210 metre olan iki tüneldeki çalışmaların yaklaşık yüzde 85'inin bittiğini belirten Eroğlu, "İzmir'in trafiğini çözecek olan hükümetimizdir" dedi. Projenin dünyanın sayılı işleri arasında olduğunu kaydeden Eroğlu, "Gerçekten muhteşem bir proje. Ortalama 8 milyar dolarlık proje. Toplam projenin yüzde 40'ı bitti. Bazı kesimlerde bitirme oranı yüzde 78 seviyesine çıktı. Kamulaştırma yüzde 91 seviyesinde. 28 bin kişiyle muhatap olundu. Çok kısa zamanda İzmir'e ulaşacak inşallah" diye konuştu. 


TÜPLERDE SONA GELİNDİ 

Belkahve Tüneli'ndeki tüplerden birinin ağustos sonunda, diğerinin eylül ayında biteceğini ifade eden Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: "İzmir için günde 1 milyon lira, proje geneli için günde 4 milyon dolar harcıyoruz.  İzmir  trafiğini fevkalade rahatlatacak."


En uzun ikinci köprü

Proje kapsamında Dilovası'ndan Hersek'e 3 kilometre uzunluğunda bir asma köprü yapılıyor. Asma köprü tamamlandığında Japonya'daki Akashi Köprüsü'nden sonra en uzun ikinci köprü Türkiye'de olacak. Köprünün toplam uzunluğu 3 bin metre. 


Yok böyle proje! 

? Toplam 18 kilometre 30 viyadük, 7.5 kilometrelik 4 tünel ve 29 köprü inşa edilecek.

? Proje, Cumhuriyeti tarihinde YİD modeliyle bir seferde yapılan en büyük proje olacak. 

? Bursa'ya azami 1 saatte, İzmir'e 3-3.5, Eskişehir'e de 2.5 saatte ulaşılabilecek.


Akşam 


Geri Dön