29 / 03 / 2024

İstanbul merkezli operasyonda 8 kişi tutuklandı!

İstanbul merkezli operasyonda 8 kişi tutuklandı!

Anadolu Alansı'ndan alınan bilgiye göre İstanbul merkezli büyük operasyon kapsamında savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 8 kişi tutuklandı. 27 kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü...



İstanbul merkezli operasyon kapsamında savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince öğlen saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 7 kişinin, sorgu işlemi sona erdi.


Mahkeme, gözaltında tutulan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir, Kader Demir, Mustafa Bayhan, Yene Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İsa Döğer ve İmren Özbey'in, "rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek" suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.


Gözaltında tutulduğu İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edilen Hasan Yılmaz'ın da sorgu işlemi sona erdi.  Mahkeme, bu kişinin tutuklanmasına karar verdi.


Soruşturma kapsamında bugün itibariyle toplam 8 kişi tutuklanmış oldu.


 27 kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü


Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerince önceki gün düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanlardan aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlunun da yer aldığı 27 kişi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.


AA


Geri Dön