18 / 04 / 2024

İstanbul ofis kira artışında Paris ve Moskova'yı solladı

İstanbul ofis kira artışında Paris ve Moskova'yı solladı

Ofis pazarı Paris ve Moskova'da daralıyor. İstanbul'da ise kiralar artıyor. Metrekare başına kiralar Avrupa Yakası'nda 30, Anadolu Yakası'nda ise 14-20 euroya çıktı



Avrupa'da ofis pazarı daralırken İstanbul başta olmak üzere Türkiye ofis piyasasında kiralar artıyor. Jones Lang LaSalle tarafından hazırlanan ve 2010'un üçüncü çeyreğinin değerlendirildiği Avrupa Ofis Saati araştırmasında A sınıfı ofis kiralarının yavaş da olsa Türkiye'de büyümeye devam ettiği kaydedildi. Jones Lang LaSalle Türkiye Yönetici Direktörü Alan Robertson, İstanbul'da ofis kiralarının arttığını, A sınıfı ofis kiralarının Avrupa Yakası merkezi iş alanında aylık metrekare başına 30 euro, Anadolu Yakası'nda 14 ile 20 euro arasında olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE YÜKSELİYOR
Robertson, İstanbul pazarını üçüncü çeyrek Jones Lang LaSalle Avrupa Ofis Saati üzerinde saat 6 yönünde konumlandırdıklarını, pazarın tam değişim noktasında durduğuna inandıklarını ifade etti. Rapora göre, yer alan 34 ana pazardan 14'ü ya saat 6 üzerinde ya da ilerisinde yer alırken, pazarların çoğunluğu 'en alt seviye'' kadranından ileri doğru hareket ediyor. Ekonomik kriz nedeniyle düşen kira oranlarının 2010'un başından bu yana İstanbul'da dengeye kavuştuğunu vurgulayan Robertson, kiracı talebinin artması, İstanbul'un birçok yerinde yüksek kaliteli ofisler için sadece sınırlı sayıda seçenek bulunması ve yapım aşamasındaki alanların yetersizliği nedeniyle Avrupa yakası merkezi iş alanı başta olmak üzere bazı lokasyonlarda 2011 yılında arz yetersizliği yaşanacağını düşündüklerini bildirdi. Robertson, artan talep ve azalan arz senaryosunun kısa vadede kira artışlarına neden olabileceğini söyledi.
Sabah

 


Geri Dön