28 / 03 / 2024

İstanbul Şehir Hastanesi 2017'de tamamlanacak!

İstanbul Şehir Hastanesi 2017'de tamamlanacak!

İstanbul İkitelli'deki 2 bin 500 yataklı ve 817 dönümlük alana kurulan Şehir Hastanesi 1,5 milyar dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor. İstanbul Şehir Hastanesi Projesi'ni 2017 sonunda tamamlanması planlanıyor...



İstanbul İkitelli'deki 2 bin 500 yataklı ve 817 dönümlük alana kurulan Şehir Hastanesi 1,5 milyar dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayalim' diye bahsettiği İstanbul Şehir Hastanesi Projesi'ni 2017 sonunda tamamlayacaklarını söyleyen Emsaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Arslan, "1.5 milyar dolarlık proje bakanlık onayına sunuldu. Hedefimizde şaşma yok" dedi. 


Ali Rıza Arslan, Yeni Akit'e İstanbul ikitelli'de kamu-özel ortaklık sistemiyle devreye alınacak Şehir Hastanesi Projesi'ne yönelik yaptığı değerlendirmede, "2 bin 500 yataklı ve 817 bin metrekarelik bir inşaat alanından teşkil Şehir Hastanesi, 2017 yılı sonunda doğru tamamlanacak. 


Toplu imza töreni yapıldı. Bakanlık onayına sunduk. Vaziyet planını da onaylandı. 400 kişilik işçi kampımız mevcut. 1.5 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu" dedi. 

TÜRKİYE ÇÖLDEKİ VAHA Dünyadan Türkiye'ye gelenlerin moral bulduğunu, Türkiye'nin çevresindeki ateşe nazaran bir nevi çöldeki vaha olarak değerlendirildiğini belirten Arslan, "Son 12 yılda önemli işler yapıldı. Cenazelerimizin hastanelerde rehin alındığı yıllardan bugünlere geldik. Şehir Hastaneleri Projesi de Cumhurbaşkanımızın 'Benim Hayalim' dediği ve önem verdiği bir proje. Her geçen gün gelişen Türkiye, bizim yurtdışında başımız dik gezmemize de vesile oluyor" diye konuştu. 


1993 yılından beri Kazakistan başta olmak üzere Eski Sovyet ve Türki Cumhuriyetlerde faaliyette bulunduklarını, Beyaz Rusya'nın Minsk kentinde 4'üncü oteli yıl sonunda tamamlayacaklarını kaydeden Arslan şöyle devam etti: "Ağırlığımızı Türkiye'ye verdik. 3 yıl önce aldığımız Şehir Hastanesi işine odaklandık. Son iki yıllık ciro düşüşümüz bundan kaynaklandı. 2015'te ise ciromuzu ikiye katlamak istiyoruz. Hedefimize erişmek için ise yılda 1 milyon dolarlık iş yapmamız lazım. 30 yıllık yurtdışı tecrübemizle Orta Asya ve Rusya'da, Libya'da önemli işlere start verdik." 20 BİN İSTİHDAM SAĞLANDI Proje bağlamında 1300 kişilik bir çalışana sahip olduklarını, 4 bine yakın istihdamın yakalanacağını, 2017 yılında 7 binlik personele ulaşacaklarına atıf yapan Arslan, "Bugüne kadar 20 bin istihdam oluştururken. 500 milyon dolarlık iş bitirdik. Siyasi istikrar devam ettikçe hızlı bir büyüme yaşayacağız. İhale Kanunu'nun değişmesi lazım. Türkiye'de fiyatlar düşük olduğu için yurtdışı tercihini ön plana çıkardık. 


Bedeller düşük olunca kalitede de taviz yaşanıyor. Kamu İhalelerine yönelik yasal düzenlemeleri yeterli bulmuş olsaydık Türkiye'ye daha çok katkı vermiş olurduk" ifadelerini kullandı.


Yeni Akit


Geri Dön