25 / 04 / 2024

İstanbul Shopping Fest Altın Günü etkinliği Kapalıçarşı'da başladı!

İstanbul Shopping Fest Altın Günü etkinliği Kapalıçarşı'da başladı!

İstanbul Shopping Fest'in (İSF) özel kampanyası "Altın Günü" etkinliği, Kapalıçarşı'da törenle başladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul'un Shopping Fest'i benimsediğini söyledi.




Bu yıl 4.'sü düzenlenen İstanbul Shopping Fest'in (İSF) özel kampanyası "Altın Günü" etkinliği, Kapalıçarşı'da törenle başladı. 


Mehter Takımı eşliğinde Kapalıçarşı'nın kapısını açan ve etkinliği başlatan İstanbul Ticaret Odası (İTO)  Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul'un Shopping Fest'i benimsediğini söyledi. 


İSF'nin bu yıl çok daha yaygın bir biçimde halkın hizmetine sunulduğunu dile getiren Çağlar, "Altın Günü, İSF'nin en önemli etkinliklerinden biri. Festivalin, esnaf tarafından da hissedilen bir organizasyon olması adına bugün olduğu gibi otellerimizden hamamlara, sokaktaki simitçiye kadar yayılan geniş bir yelpazede çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Festivalin her geçen yıl daha büyüyen bir değer olacağına tanıklık edeceğiz" dedi. 


İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte, İKO Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Akbulut indirimde olan tek taşları tanıttı. 


Akbulut, "Bu yıl ilk kez festival kapsamına alınan Altın Günü'nün kuyumculara, sektöre ve İstanbul halkına hayırlı olmasını dileriz. İstanbul Kuyumcular Odası olarak bizlere moral kazandıran bu önemli etkinlik için festival komitesine, festivale katılan 5 bin 500 kuyumcuya teşekkür ediyoruz. Bugün Kuyumcu Kent, alışveriş merkezleri ve semtlerdeki cadde mağazalarda, festival logosu gördüğünüz tüm kuyumcularda çok uygun fiyat seçenekleriyle tek taş yüzükler ve altınlar satışa sunuldu" bilgisini verdi. 


Kuyum harcamaları yükseliyor 


Etkinlikte verilen bilgilere göre, ilk düzenlenen İstanbul Shopping Fest 2011'de 40 günlük ISF döneminde bir önceki yıla göre İstanbul'da toplam alışveriş yüzde 26 artmıştı. 40 günde 8 milyar lira ciro elde edilmiş, bu ciro içinde kuyumun payı 119 milyon lira olarak gerçekleşmişti. 


İSF 2012 kapsamında, 21 günde toplam alışveriş yüzde 35 artarken, kuyum harcaması ise 173 milyon liraya yükselmişti. 2013 yılında ise İSF'de 23 günde toplam alışveriş yüzde 10 artarak 8 milyar 250 milyon liraya ulaştı. İstanbul Shopping Fest'in 2014 yılında 10 milyar lira ciro hedefini yakalaması bekleniyor. 



Dünya




Geri Dön