25 / 04 / 2024

Silivri'de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

Silivri'de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

Çoğu imam olmak üzere onlarca kişiye sahte senetlerle icra takibi başlatan emekli imam ve sevgilisi hakkında 500 yılı aşan hapis istemi ile dava açıldı. 



Çoğu imam olmak üzere onlarca kişiye sahte senetlerle icra takibi başlatan emekli imam ve sevgilisi hakkında 500 yılı aşan hapis istemi ile dava açıldı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; bilirkişi raporlarında davaya konu senetlerin, konut kooperatifine üye olan imamların attığı imzalar kullanılarak sonradan oluşturulduğu belirtildi. 

Çeşitli illerde görev yapan onlarca imam ‘sahte senetlerle’ dolandırıldıklarını iddia ederek şikayette bulundu. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında çoğu imam 50’ye yakın kişinin şikayetçi olduğu belirtildi. Şikayetçiler arasında vergi mahkemesi hâkimi S. T. de yer alıyor. ‘Resmi evrakta sahtecilik’ ve dolandırıcılık’ iddiası ile açılan davanın sanık sandalyesinde ise emekli imam Davut Başkan (57) ile gönül ilişkisi yaşadığı belirtilen Rumen asıllı Genica Adam (54) bulunuyor. Anılan davanın gerisinde ise Davut Başkan’ın bir dönem başkanı olduğu Gül Kılıçlar Yapı Kooperatifi’nin hayata geçirdiği bir konut projesi yer alıyor. Kooperatif, İstanbul Silivri’de bir konut projesi hayata geçirmeye karar verdi. Söz konusu projeden ev almak isteyen çoğu imam onlarca kişi de kooperatife üye oldu. Kooperatif üyeliği sırasında üyelerin imza sirküleri de alındı.

 Silivri de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

İCRA YAZILARI GELDİ

Kooperatif 2012’de başladığı konut projesini geç de olsa bitirdi ve üyelerin çoğu ödemelerini yaptı tapularını aldı. Fakat bu süreçte bir kısım üye ile dönemin kooperatif başkanı Davut Başkan arasında tartışma yaşandı. Üyeler, kooperatifte usulsüzlük olduğunu iddia etti. Söz konusu iddiaların gerisinde ise konut projesinin yüklenicisinin Davut Başkan ve Genica Adam’ın sahip olduğu Gendav İnşaat şirketi oldu. Başkan ve Adam hakkında ‘usulsüzlük’ iddiası ile yapılan suç duyuruları ile ilgili süreç devam ederken, kooperatif yönetimi değişti. Üyelerin çoğu tapularını aldıktan kısa süre sonra ilk şoku yaşadı. Sahibi oldukları evleri için ödemelerini gerçekleştiren 50’ye yakın üye teker teker icralık oldu.

 Silivri de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

TOPLU DAVA AÇILDI

İcra takiplerinde alacaklı konumda kimi zaman Gendav İnşaat şirketi, kimi zaman ise Davut Başkan’ın ismi oldu. Kooperatif üyeleri bir yandan gelen haciz yazıları ile uğraşırken bir yandan da icra takibine konu senetlerin sahte olduğunu belirterek savcılıklara başvuruda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan şikâyetleri tek tek topladı. İcra takibine konu senetler üzerinde incelemeler gerçekleştirildi. Hazırlanan bilirkişi raporları, senetlerin sonradan oluşturulduğunu ortaya çıkardı. Savcılık, Davut Başkan ve Genica Adam hakkında dava açtı. İki sanık hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağı ise devam ediyor.

‘BORÇLARINI ÖDEMEDİLER’

Suçlamaların odağındaki isimlerden Davut Başkan, savcılık ifadesinde takibe konulan senetlerin gerçek olduğunu iddia etti. Başkan, “Borçları vardı. Bazıları aidatını ödemedi. Bu borçları nedeni ile haklarında icra takibi yapıldı. Senetler de gerçek” diye konuştu. Suçlanan bir diğer isim Genica Adam ise Hürriyet’in soruları üzerine “Esas mağdur olan benim. Benim şirketim alacaklı. O projeyi ben yaptım ancak hak edişlerimi alamadım. Bu nedenle takip yaptım. Ben kimseyi dolandırmadım” dedi. 

 Silivri de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

‘SENETLER SAHTE’

Bir kısım şikâyetçinin avukatı Selcan Afacan ise “Müvekkillerin hemen hepsi diyanet görevlisi. Bu kişiler, haksız yere icra takibine maruz kaldı. Sahte olduğu ortaya çıkan senetlerin kimi 75 kimi 100 bin liralık. Bu takiplere karşı da bir dizi dava açıldı. Bazıları lehte sonuçlandı. Çıkan bilirkişi raporları senetlerin sahte olduğunu ortaya koydu. Öte yandan sanıklar hakkında açılan ceza davası ise sürüyor” bilgisini paylaştı. 

İstanbul Beylikdüzü'nde 150 milyon TL'lik tapu dolandırıcılığı!

3 ildeki tapu dolandırıcılığı operasyonunda 16 şüpheli yakalandı!


Geri Dön