26 / 04 / 2024

İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp fakülteleri yenileniyor!

 İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp fakülteleri yenileniyor!

İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp fakültelerini yenileyecek proje kapsamında dün İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ile Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı binasının yıkımı yapıldı.



İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yenilenmesini projesinde dün ilk yıkımlar başladı. Hastalara bakımı aksamamak için etap şeklinde yapılacak yıkımlarda dün İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Binası’nın yıkımı yapıldı. 8 katlı iki bloktan oluşan binanın yıkımı Akkaya İnşaat tarafından 35 günde tamamlanacak. Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerinin yeniden yapımını kapsayan projenin tamamı 1.5 milyar liraya mal olacak.


Fatih Belediyesi’nin 40 noktada toplam 6 bin 500 binayı kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları tıp fakültelerinide içine alıyor., 4 yılda tamamlanması hedeflenen proje içinde son sistem teknik donanımın yer aldığı, doktor ve hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak planlanmış, hastanelerin tüm birimlerinin doğru yerlere yerleştirildiği, depreme dayanıklı binalar yapılacak.


Geri Dön