23 / 04 / 2024

İstanbul Topkapı Kent Müzesi ihalesi 26 Eylül'de!

İstanbul Topkapı Kent Müzesi ihalesi 26 Eylül'de!

İBB'nin kent müzesi inşaatı işini ikinci kez ihaleye açtı. Topkapı'da yapılacak olan Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.



İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, hikâyeye dönüşen kent müzesi inşaatı işini ikinci kez ihaleye açtı. Topkapı'da bulunan sosyal tesisin yerine yapılacak olan 'İstanbul Topkapı Kent Müzesi inşaatı ihalesi Eylül'de yapılacak. Uzunca bir süredir gündemde olan, İstanbul Kent Müzesi'nin temeli 2016 yılı sonuna doğru atılacak. Topkapı'da yapılacak olan kent müzesiyle ilgili olarak ihale açılmasına  10 Ağustos 2016 tarihinde  onay verildi. Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak. 14 bin 439 metrekarelik arazi üzerine kurulacak olan 'İstanbul Topkapı Kent Müzesi' yer teslimi yapıldıktan sonra başlamak üzere 500 gün içinde tamamlanacak. 


Müze için ikinci ihale 

İstanbul'a kent müzesi yapılması düşüncesi uzun bir süre tartışma konusu oldu. Bir süre müzenin nereye yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Haliç kıyısı, Haydarpaşa ve Sirkeci garları kent müzesi için önerildi. IBB 2012 yılında kent müzesi yapılmasıyla ilgili olarak bir çalıştay düzenledi. Müze'nin Topkapı'ya yapılmasına karar verildi. Geçen yıl IBB, 'İstanbul Kent Müzesi inşaatı' ihalesinin 29 Ocak 2015 tarihinde ihalesinin yapılacağını duyurdu. Ancak ihaleden dokuz gün önce ihaleyi iptal etti. İptal gerekçesinde "İhale dokümanında düzeltilemeyecek eksiklikler olması sebebiyle iptal edilmiştir" denilmişti. IBB Meclisi CHP Grup sözcüsü Tonguç Çoban, söz konusu teklifle ilgili olarak "Biraz geç oldu ama İstanbul'a bir kent müzesi kazandırılacak" dedi. 


Yurt


Haber Habertürk'te şöyle yer aldı


İBB Meclisi, tarafından Topkapı Kent Müzesi inşaatının yapımı için onay çıktı. 14 bin 439 metrekarelik arazi üzerine kurulacak Kent Müzesi inşaatının ihalesinin 26 Eylül 2016 tarihinde yapılması planlanıyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Topkapı'da yapılacağını duyurulan ve hazırlık çalışmaları yıllardır devam eden ‘Kent Müzesi' için ikinci kez ihale açtı. 14 bin 439 metrekarelik arazi üzerine kurulacak Kent Müzesi inşaatının ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.

2016 BİTMEDEN TEMEL ATILACAK

İhale duyurusu 12 Ağustos 2016 tarihinde yayımlanan müzenin temeli 2016 yılı sonuna doğru atılacak, ihale şartnamesine göre inşaat yer teslimi yapıldıktan sonra 500 gün içinde tamamlanacak. Topkapı'daki Panorama 1453 Müzesi'nin yanına yapılacak müzenin İBB soysal tesislerin bulunduğu alana yapılması planlanıyor.

İKİNCİ KEZ İHALEYE ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl da "İstanbul Kent Müzesi İnşaatı" için 29 Ocak 2015 tarihinde ihale yapılacağını duyurmuştu. Ancak ihaleden 9 gün önce "İhale dokümanında düzeltilemeyecek eksiklikler olması sebebiyle" ihale iptal edilmişti.

2012 YILINDA ÇALIŞTAY DÜZENLENMİŞTİ

İstanbul'a bir kent müzesi yapılmasına ilişkin çalışmalar çok eskiye dayanıyor. İstanbul Büyükşehri Belediye Meclisi'nin 12 Nisan 2016 tarihinde oybirliği ile kabul ettiği "İstanbul Kent Müzesi Proje"si için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, Üstyapı Projeler Müdürlüğü 17 -18 Kasım 2012'de Sapanca'da müzenin kuruluşuna ışık tutacak bir çalıştay düzenlemişti. Çalıştaya Kültür ve Turizm Bakanlığı , İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, akademisyenler, müzebilimciler, mimarlar, şehir plancıları, sanatçılar, koleksiyonerler, endüstri ürünleri tasarımcıları, Kültür A.Ş., TUREB ve TURSAB yetililerinden oluşan 100 kişi katılmıştı.

HAYDARPAŞA GARI DA SEÇENEKLER ARASINDAYDI

Topkapı'ya yapılması karar verilen müzenin yeri üzerine yapılan tartışmalarda, müzenin İstanbul kıyılarında (Haliç, Boğaz ve Marmara kıyıları), Haydarpaşa Garı, Sirkeci Garı, Haliç kıyısındaki tersaneler ve Miniatürk'ün olduğu alan, Galataport proje alanında yapılması gibi öneriler de sunulmuştu.

SADECE TARİH OLMAYACAK

İstanbul Kent Müzesi'nin 46 bölümden oluşacağı, müzenin yanında bir de planetaryum (gezegenevi) yer alması planlanıyor. İstanbul'un dünü ve bugününün sergileneceği müzede, tarihsel dokunun yanı sıra yemek ve mutfak kültürü gibi İstanbul'un kültürel özelliklerinin de sergilenmesi planlanıyor.


Habertürk




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Topkapı'da yapılacağı duyurulan ve hazırlık çalışmaları yıllardır devam eden 'Kent Müzesi' için ikinci kez ihale açtı. Topkapı'ya yapılması karar verilen müzenin yeri üzerine yapılan tartışmalarda, müzenin İstanbul kıyılarında (Haliç, Boğaz ve Marmara kıyıları), Haydarpaşa Garı, Sirkeci Garı, Haliç kıyısındaki tersaneler ve Miniatürk'ün olduğu alan, Galataport proje alanında yapılması gibi öneriler de sunulmuştu. İstanbul Kent Müzesi'nin 46 bölümden oluşacağı, müzenin yanında bir de planetaryum (gezegenevi) yer alması planlanıyor. İstanbul'un dünü ve bugününün sergileneceği müzede, tarihsel dokunun yanı sıra yemek ve mutfak kültürü gibi İstanbul'un kültürel özelliklerinin de sergilenmesi planlanıyor. 14 bin 439 metrekarelik arazi üzerine kurulacak Kent Müzesi inşaatının ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak. 


Vatan


Geri Dön