29 / 03 / 2024

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.



Eğitime devam kararı alınan okullarda bulunan çatlaklar öğrencileri korkuttu. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 1986’da Avcılar’daki kampüse götürüldü. Fakültenin binaları Avcılar Kampüsü'nde bulunan diğer binalarla birlikte 1999 Marmara depreminde ağır hasar yaşadı. Yenileme çalışmaları sonrasında binalar 2001 yılında yeniden hizmete alındı. 

Ancak Silivri’de oluşan 5.8’lik deprem, Avcılar Kampüsü'nde bulunan binaları bir kez daha vurdu. Başta Veterinerlik Fakültesi olmak üzere İşletme Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nin eski binaları hasar meydana geldi. Çatlaklar meydana gelen kolonlarda paslı demirler ortaya çıktı. Okul yönetimi binalardan karot örnekleri alarak beton testine götürüldü.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde eğitim alan öğrenciler, hasarlı binalarının fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşıp binalarda incelemelerde yapılmasını istedi. Bazı öğrenciler hasarlı binalardaki derslere girmedi.

Avcılar Kampüsü’nde görevli bir öğretim üyesi, “Binalardaki hasarlar biliniyordu. Bu binalarla ilgili planlar da vardı ancak bütçe olmadığı için sürekli ertelendi. Mühendislik Fakültesi için ek binalar yapıldı. Tüm bölümler buraya taşınacaktı ancak bu da yapılmadı” diye konuştu. 


 


Geri Dön