24 / 04 / 2024

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'ne 2 yeni yurt geliyor!

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'ne 2 yeni yurt geliyor!

İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar Kampüsü'ne 2 yeni yurt inşa edilecek. Toplam 4 bin kişilik öğrenci yurtları 30 bin metrekarelik alanda yükselecek.



İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü içerisindeki 30 bin metrekarelik alana 2 yeni öğrenci yurdu inşa edilecek. Yurtlar toplam toplam 4 bin kişilik öğrenci kapasiteli olacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne gelen bu proje kabul edildi. Vakıf veya derneklerin yurtları işletebileceği yazan protokole CHP'li üyeler itiraz etti.  Meclis üyeleri yurtları sadece Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) işletmesini istedi.


2 bin kişilik erkek 2 bin kişilik kız öğrenci için inşa edilecek yurt projelerinin protoklündeki o madde tartışma yarattı. 25 yıl süresi olan protokole göre, ''İBB inşa edeceği öğrenci yurtlarını protokol süresince kendi işletebileceği gibi İÜ’ye karşı bütün sorumluluğu üstlenmesi kaydıyla vakıf veya derneklere de yükseköğrenim öğrenci yurdu olarak işlettirebilecektir.''


Görüşmeler sırasında konuşan  CHP’li İsa Öztürk teklife itiraz etti. Öztürk,  “Yurt yapılmasını biz de destekliyoruz ama eğitim denilince aklınıza TÜRGEV ve Ensar geliyor. Öğrenciler hiçbir siyasi ideoloji olmadan öğrenci yurtlarında kalsın. Sadece KYK işletsin. Bu maddeyi çıkaralım” dedi.


Kısa süreli tartışmaya yol açan karar hakkında konuşan Başaran, şekilde söyledi. Baran, “Ensar da TÜRGEV de milli ve manevi değerlerimizi barındıran vakıflardır. Öğrencileri de bu şekilde yetiştirir. Bu yakıştırmalar çok çirkin" şeklinde konuştu.





Cumhuriyet


Geri Dön