20 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı, Türk dünyasını birleştirecek!

İstanbul Yeni Havalimanı, Türk dünyasını birleştirecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TDMMB'nin toplantısında dev ulaşım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türk dünyasını birleştireceğini belirtti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Turhan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın Türk dünyasını birleştireceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin dünyada kurulan yeni düzen içinde kendini çok daha güçlü ve dinamik şekilde konumlandırdığını söyleyen Turhan, Türkiye'nin özellikle Orta Asya'daki ve Orta Doğu'daki komşularıyla bütünlük oluşturması gerektiğini belirtti. 

3. Havalimanı gelecek kuşağa kalacak

Türk dünyasının izlerini taşıyan, çağa uygun, kimlikli ve kişilikli bir mimari tarzın gelişmesinde rol oynamak istediklerine vurgulayan Turhan, "Amacımız, Mimar Sinan ile sembolleşen ve varlığını asırlar ötesine taşıyan, ayrıca insanı merkez alan anlayış gibi şehirlerimizi bugüne olduğu kadar yarına da ait kılmaktır. Projelerimizle insanımızın refah seviyesini yükseltip, hayatını kolaylaştırırken şehirlerin de siluetlerini değiştirdik. Bugün İstanbul deyince büyük usta Mimar Sinan'ın Süleymaniye'sini, Ayasofya'yı, Sultanahmet'i ve Kız Kulesi'ni ne kadar anıyorsak, Türk ve İslam dünyasını birleştiren Yavuz Sultan Selim'in ismini de öyle anıyoruz. İstanbul'a yaptığımız ve bölgenin en önemli ve büyük havalimanı olacak 3. havalimanı da Türk dünyasını birleştirmekle kalmayacak, gelecek kuşaklara ulaşacak önemli bir mimari eser de olacaktır" dedi.

Yüksek hızlı tren hatları tamamlanacak

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını hizmete açtıklarını ve yüksek hızlı tren hatlarını da tamamlamaya çalıştıklarını belirten Turhan, "Güçlü bir Türkiye için son 16 yılda 80 yıl kadar çok çalıştık" şeklinde konuştu. 

Dev projelere devam edilecek

Dev projelere devam edeceklerini vurgulayan Turhan, Türk Dünyası Mühendisleri ve Mimarları Birliğinin bir sivil toplum kuruluşu olarak birleştirme misyonunu en iyi şekilde gerçekleştirdiğini belirtti. 

Turhan, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Birbirine inanmış gönüllü meslektaşlarımızla birlikte kalbi samimiyetle, sevgiyle, azimle icra ettiğiniz konferanslar, forumlar, projeler ve işbirliği protokolleriyle aynı dili konuşan onlarca halkı bir araya getirecek önemli adımlar attınız. Bu hususta, Türk medeniyetlerinin köklü izlerini gelecek kuşaklara taşıyan ve bu hizmeti üretirken güçlü geleceğimizin projelerini de üreten sizlerin olağanüstü gayretlerini takdir ediyorum."


Geri Dön