24 / 04 / 2024

Bekir Karlığa: Eskişehir, Türk dünyasına model olacak!

 Bekir Karlığa: Eskişehir, Türk dünyasına model olacak!

Başbakanlık Başdanışmanı ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Karlığa: "Türkiye, yalnız Ortadoğu'nun ve İslam dünyasının değil, aynı zamanda Türk dünyasının da kalbi mesafesindedir" dedi




Başbakanlık Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'in, "model kent" olacağını söyledi.


Karlığa, bir programa katılmak için geldiği Eskişehir'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'in "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçilmesini, çok önemli bir karar olarak nitelendirdi.


"Bu kararın alınmasına çok sevindik" diyen Karlığa, şöyle devam etti:


"Çünkü Eskişehir, bunu hak etmiş bir il. Neredeyse Türk dünyasının her bölgesinden insanlar, burada yaşamaktadır. Aynı zamanda Türkiye, yalnız Ortadoğu'nun ve İslam dünyasının değil, aynı zamanda Türk dünyasının da kalbi mesafesindedir. Dolayısıyla Türkiye'nin bu konuda yapacağı çok önemli işler vardır. Bu işleri yapmaya en namzet şehir, Eskişehir'dir. Tarihi ve kültürel yapısı bakımından böyledir."


Karlığa, Eskişehir'in birikimi ve tecrübesinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 


"Burada birlikte yaşama tecrübesinin en güzel örnekleri sergilenmiştir. Benim bildiğim kadarıyla burada pek çok bölgenin, pek çok farklı kültürün insanı, aşağı yukarı 70, 80 senedir, belki daha fazla zamandır birlikte bir arada, barış, dostluk içerisinde yaşıyor. Bu bakımdan 'bütün Türk dünyasına model olacak bir şehir' diye görüyorum. O yüzden 'model şehir' diyorum. Kaldı ki Eskişehir, tarihi misyonu itibariyle çok önemlidir çünkü gerek Türk dünyasının gerek İslam dünyasının, haçlı dünyasına karşı direnişinin sembol şehirlerinden biridir."  


AA


Geri Dön