24 / 04 / 2024

İstanbul'da 3 yeni kesim tesisi açıldı!

İstanbul'da 3 yeni kesim tesisi açıldı!

İstanbul'da kurban kesmek isteyen vatandaşların sağlıklı ve hijyenik şartlarda kurbanlarını kestirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Pendik, Avcılar ve Sancaktepe’de 3 yeni Kurban Satış ve Kesim Tesisi hizmete açıldı.



Kurban Bayramı'na sayılı günler kala il ve ilçe belediyeleri de hazırlıklarını tamamladı. Belediyeler, sorumluluk alanlarındaki kurban kesim ve satış yerlerini sıkı denetim altında tutuyor. Zabıta ve veteriner hekimler tarafından alanlara girmeden önce tüm kurbanlıklar kontrol ediliyor.


KAPASİTE İKİ KAT ARTTI

Vatandaşların kurban satış ve kesimlerini rahatlıkla yerine getirebilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 3 yeni tesis hizmete açıldı. Yeni açılan Pendik, Avcılar ve Sancaktepe'deki kurban satış ve kesim tesislerinin yanı sıra Ataşehir, Başakşehir ve Eyüp'teki tesislerle birlikte sayı 6'ya yükseldi. Bu sayede 2015 yılında 4 bin 836'sı büyükbaş ve bin 400'ü küçükbaş olmak üzere 6 bin 236 olan toplam kesim kapasite alanı 10 bin 696'sı büyükbaş ve bin 700'ü küçükbaş olmak üzere 12 bin 396'ya yükseldi. Yeni 3 tesisle kapasite iki kat arttı.


ÇALIŞANLARA 40 SAAT EĞİTİM

Öte yandan İBB, bayram süresince tesislerde görev yapacak olan yaklaşık bin kişiye kurban kesimi eğitimi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Eğitiminde, 20 saatlik teorik, 20 saatlik de mezbahada pratik olmak üzere toplam 40 saatlik eğitim gerçekleştirildi. 209'u satış yeri ve 583'ü kesim yeri olmak üzere toplam 792 adet Kurban Hizmetleri Komisyonu onaylı kurban satış ve kesim yerlerinin denetlenmesi amacıyla, Veteriner Hekim, Veteriner Teknisyen ve Zabıtadan oluşan 12 denetim ekibi oluşturuldu.


BOĞA YAKALAMA TİMİ KURULDU

Bu çalışmalar kapsamında gerekli standartlar, hijyen koşulları ve yasal yükümlülükler denetlenecek. Bayram sürecince kaçabilecek kurbanlıkların yakalanması için 6 adet Boğa Yakalama Timi oluşturuldu. 24 saat esaslı olarak hizmet verecek olan ekipten yardım almak isteyen vatandaşlar, ALO 153 hattından talepte bulunabilir.



Yeni Şafak


Geri Dön