29 / 03 / 2024

İstanbul'da 790 bin adet var!

İstanbul'da 790 bin adet var!

İstanbul'da eski deprem yönetmeliğine göre yapılan 790 bin bina bulunuyor. Bu binaların tüm tespitleri 2023'e kadar yapılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un tam dönümü için 485 milyar TL gerektiğini vurguladı.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul depremiyle ilgili de konuştu. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; "Kim ne yaparsa yapsın ben yüzümü halkıma dönüyorum" diyen İmamoğlu, "Oradan da arkadaşlarıma dönüyorum. İnanın bütün enerjimi buna harcıyorum. Ekrem İmamoğlu’nun bütün siyasi geçmişinde baksınlar. Deprem ve buna benzer sorunlarla ilgili işimiz var. Başka konular vaktimi almıyor" diye konuştu.

İstanbul da 790 bin adet var!

'İSTANBUL DEPREMİ İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ'

Ekrem İmamoğlu, ellerinde bir sihirli değnek olmadığına dikkat çekerek, "Yirmi yıl geçtiği halde İstanbul'da deprem konusunda hâlâ mutsuzsak sorumluluk herkesin" dedi. Depremle ilgili önemli bilim insanlarından oluşan bir kurulun olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, bu çalışmaların yalnızca hükûmet, bakanlık ya da belediyelerle yapılamayacağını belirterek "Hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu. 

'ESKİ YÖNETMELİĞE GÖRE YAPILAN 790 BİN BİNA VAR'

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da İBB’nin olası İstanbul depremine yönelik çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı. Kahraman, İstanbul’da eski deprem yönetmeliğine göre yapılan 790 bin bina olduğunu belirtti. İBB ekiplerinin günde 600 binayı denetlediğini dile getiren Kahraman, hedeflerinin 2023'e kadar İstanbul’da bu 790 bin binanın tüm tespitlerini tamamlamak olduğunu vurguladı.

'485 MİLYAR TL GEREKİYOR'

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un tam dönümü için 485 milyar TL gerektiğine dikkat çekerek, “Bu şehirde bir deprem olsa finans, sigorta sektörü büyük darbe alır. İstanbul’da Büyükşehir belediyesi var. Bağcılar‘da riskli alan ediliyor bizim haberimiz yok” şeklinde konuştu. 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ise, “Riskli alan 2012 yılında bizim gündemimize girdi. İstanbul’da 73 riskli alan var. Bağcılar’daki riskli alan bir kez daha riskli alan edilmişti. Biz bir arada çalışma yürüterek, bütünlüklü bakmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme ilişkin "Fikirtepe bir rüya gibi anlatıldı" diyen İmamoğlu, "Kadıköy Belediyesi yok sayıldı. Şimdi 5 milyar lira ile bakanlık devreye girdi. Daha önce yapılsa bu olmazdı" dedi.

'İBB'NİN BÜTÇESİ DÖNÜŞÜME YETMEZ'

İmamoğlu, İstanbul'da depreme yönelik kentsel dönüşüm için İBB'nin bütçesinin yetersiz olacaığını dile getirdi. Deprem sürecinin afet öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, "İBB’nin bütçesi 30 milyar. İstanbul’un dönüşümü için bütçemiz yetmez. Bunun altından bakanlık da kalkamaz" diye konuştu.

'TOPLANMA ALANLARI EL DEĞİŞTİRDİ'

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da deprem toplanma alanlarıyla ilgili, "Yeni toplanma alanlı bulup ilan ettik. Son 10 yılda toplanma alanları el değiştirdi ve fonksiyon değiştirdi. Sadece toplanma alanları değil yeni projeler de hazırlanıyor" dedi.

'GÖRÜNMEZ BİR KONUT STOKU VAR'

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, "Riskli alanlardan İstanbulluları boşaltmamız lazım. Görünmez bir konut stoku var. Bunlar satılamıyor, kiralanamıyor" dedi.

İmar barışına ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "İmar barışı yapılması gereken işler vardır. Ama bu çok iyi düşünülür. İzmir’de yıkılan bir bina imar barışından faydalandı. Şimdi yıkıldı bu. Neden aldın vatandaşın parasını?" diye konuştu. 

İstanbul'da 200 binleri bulabilir!

İstanbul depremi için bu önlemler alınacak!

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar dikkat!


Geri Dön