18 / 04 / 2024

İstanbul'da 9 noktaya cep otogarı yapılacak!

 İstanbul'da 9 noktaya cep otogarı yapılacak!

Esenler Otogarı ve çevresinde trafiği rahatlatacak projeler geliştiriliyor. Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 9 farklı noktaya cep otogarları yapılacak olan projede ilk olarak Alibeyköy TEM bağlantı yolu üzerinde başlanacak





İstanbul'un en büyük problemlerinden biri olan ulaşım soru için çözüm arayışları durmak bilmiyor. Bu çözümlere bir proje daha eklendi ki o da 15 bin otobüsün İstanbul'a girip çıktığı Esenler Otogarı. 


Esenler otogarının yükünü azaltacak mini otogarlar Avrupa ve Anadolu Yakası'nda belirlenen 9 noktaya inşa edilecek. 


Büyükşehir Belediyesi 'İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı (İUAP)' kapsamında Avrupa ve Anadolu yakasına inşa edilecek cep otogarlar sayesinde modern şehirlerde olduğu gibi otogarlar kent merkezinin dışına çıkarılacak. 


Avrupa yakasında 5, Anadolu yakasında ise 4 noktada cep otogarının yapımı planlanırken atıl duruma gelen Harem Otogarı kaldırılarak şehrin otogar ihtiyacı Avrupa yakasında Silivri, Selimpaşa, Eyüp (Alibeyköy), Bahçeşehir, Sefaköy ve Anadolu yakasında Kavacık, Ataşehir, İMES ve Kurtköy'de cep otogarları ile sağlanacak.


Projenin ilk başlayacağı nokta Alibeyköy TEM bağlantı yolu. 14 dönüm arazi üzerine kurulacak olan cep otogarı, bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar bulunacak. 


Projenin bu yıl içinde bitirilmesi planlanırken özellikle bağlantı yollarına yakın noktalarda ve otobüs aktarma istasyonlarında yaşanan yoğunluğu azaltacağı düşünülüyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı (İUAP)' ile kent genelinde ulaşım ile ilgili yapılacak çalışmalar sıralandı. Planlama kapsamında kent trafiğini olumsuz etkileyen şehirlerarası otobüslerin otogarları şehir dışına çıkarılacak. Planlanan 9 oto terminal alanı ile mevcut Esenler otogarının yükü hafifletilecek. Cep otogarlarına gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindirecek. Böylelikle İstanbul genelinde sürücülerin trafiği işgal etmelerinin önüne geçilerek vatandaşların rahat, güvenli ve zamanında otogarlara ulaşması sağlanacak. Trafik yoğunluğunun yaşandığı kent merkezlerinin dışında bulunan bağlantı noktaları üzerinde kurulacak cep otogarlarını İSPARK inşa edecek. İşletimini de İSPARK'ın yapacağı cep otogarlarının ilki Alibeyköy'de hayata geçirilecek ve proje kısa süre içinde kent genelindeki uygun noktalara da yayılacak.


Zaman


Geri Dön