07 / 01 / 2026

İstanbul’da bir dairenin ilan fiyatı 4 yılda 9 katına çıktı!

İstanbul’da bir dairenin ilan fiyatı 4 yılda 9 katına çıktı!

74,5 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul’da bir dairenin ilan fiyatının 4 yılda 9 katına çıktığını söyledi.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, geçtiğimiz senenin Kasım ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. 

TCMB taradından açıklanan söz konusu verilere göre, Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 artış gösterdi ve 204,2'ye çıktı.

Söz konusu rakamlara göre Konut Fiyat Endeksi, Kasım ayında yıllık yüzde 31,4 artış gösterirken bu dönemde reel artış yüzde 0,3 oldu. 

3 büyük şehir için KFE değişimine bakıldığında, Kasım ayında bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 2,5, Ankara'da yüzde 3, İzmir'de de yüzde 2,4 artış görüldü.

Konut fiyatlarının seyri pek çok kişi tarafından merak edilirken konut ve inşaat sektörü ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 74,5 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi X hesabı https://twitter.com/insaatdr üzerinden yine çok önemli bir paylaşım yaptı.

İnşaat Doktoru yaptığı paylaşımda mega kent İstanbul’da bir dairenin ilan fiyatının 4 yılda 9 katına çıktığını söyledi.


İnşaat Doktoru'nun paylaşımı şu şekilde:


Paylaşıma gelen yorumlar şu şekilde:


Geri Dön