25 / 04 / 2024

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen hatlardan Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-Yeni Havalimanı ve İstanbul Başakşehir - Kayaşehir metro hatlarının bu yıl hizmete alınması planlanıyor. İşte detaylar…



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tarafından şu anki süre zarfı içinde toplam 103 km uzunluğunda yedi metro hattında çalışmalar düzenlenirken, konusu geçen hatlardan üçü 2022 yılının sonunda, devamı ise önümüzdeki yıl içinde hizmete girecek.

İstanbul'un şehirlerarası aynı zamanda uluslararası hava ulaşım terminallerinden olan İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı’yla Kadıköy – Kartal - Kaynarca metro hattı 7,4 km uzunluğunda. Günlük olarak 1 milyon 200 bin yolcu alabilmekte.

Planlanmış hatlar ile  Ankara  - İstanbul YHT İstasyonu, Sabiha Gökçen Havalimanı, Marmaray, Kadıköy – Kartal - Kaynarca Metro hattı ve bununla birlikte Üsküdar – Ümraniye - Çekmeköy - Sultanbeyli Metro hatlarını birbirine bağlayacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı kuyruk tüneli, bağlantı kolu, Kuyruk Tüneli Bölgesi Viyadük Altı Geçişi, Eski Terminal Önü Giriş ve Çıkış Yapısı, Fevzi Çakmak İstasyonu'na ek olarak Fevzi Çakmak Yaya Bağlantı Tüneli, Fevzi Çakmak Yaya Bağlantı Tüneli Giriş ve bununla birlikte Çıkış Yapısı yapılıyor.

Sabiha Gökçen - Kaynarca Metro Hattı Projesi ile genel ilerleme oranı % 92'ye çıkarken, hastane ve bununla birlikte yaya bağlantı tünelleri ve bununla birlikte kuyruk tüneli inşaatı ile genel ilerleme % 96,91 olarak kayıtlara geçti.

Tünel imalatları % 99 seviyesinde tamamlanırken, projenin bu yılın 2. yarısında bitirileceği düşünülüyor.

İstanbul da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...


Geri Dön