26 / 04 / 2024

İstanbul'da kiralık ve satılık ev fiyatları neden yükseliyor?

İstanbul'da kiralık ve satılık ev fiyatları neden yükseliyor?

İstanbul genelinde satılık ve kiralık ev fiyatları zirveye tırmanmaya devam ediyor. Peki konut fiyatları neden yükseliyor. İşte sektörde son durum.



İstanbul'da satılık ve kiralık ev ücretleri rekora koşuyor. BBCTürk'te yer alan habere göre; Gayrimenkul Değerleme ve Analiz Platformu Endeksa'nın Genel Müdürü Görkem Öğüt, İstanbul genelinde kiralık evlerdeki fiyatındaki yükselişin ortalama yüzde 30 olduğunu ancak bu oranın bazı semtlerde yüzde 150'lerin üzerinde olduğunu dile getirdi. 

İstanbul da kiralık ve satılık ev fiyatları neden yükseliyor?

Uzmanlar, fiyattaki yükselişin ve boş konut sayısındaki azalmanın en önemli nedenlerinin geçtiğimiz zamanda düşük seviyede olan konut kredisi faiz oranları ve artan üretim maliyetleri olduğunu dile getiriyor. Konut stokunun azalması ve taleplerin çoğalmasıyla fiyatların hızla arttığı ifade ediliyor. Kentsel dönüşüm, kent sakinlerinin koronavirüs salgını nedeniyle daha geniş konutları tercih etmesi ve depreme dayanıklı bina arayışları da fiyatları etkileyen diğer unsurlardan biri. Aynı durum başta  İzmir  ve  Ankara  olmak üzere Türkiye'nin diğer şehirlerinde de ortaya çıkıyor.

İstanbul'da en yüksek kiralar hangi bölgelerde?


Geri Dön