19 / 04 / 2024

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı artıyor!

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı artıyor!

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı her geçen gün artıyor. Ucuz ilanları gören vatandaşlar binlerce lirasını dolandırıcılara kaptırıyor.



Kiralık ev fiyatlarının artması ile beraber dolandırıcılar bu durumu fırsat bilerek vurgun yapmaya başladı. Kanal D'den İbrahim Konar'ın haberine göre; dolandırıcılar İstanbul'un merkezi Levent'te yan yana iki apartman için ilan açtı. İlanlara bir sene içerisinde elliye yakın kişi inanarak parasını kaptırdı. Ev arayanlar olay karşısında tepkilerini dile getirerek kaybettiği paranın geri gelmesini istiyor. 

İddialara göre; fiyatı uygun bularak ilanlara kanan vatandaşlardan Mehmet Keskinsoy, daireyle ilgilendiğini söyleyerek ilanın kaldırılması için 3. 500 lira depozito ücreti yatırdı. Fakat Keskinsoy belirtilen adrese vardığında karşısında bir ev değil diş kliniği buldu. Keskinsoy dolandırıldığını bina sakinlerinden öğrendi.

İstanbul da kiralık ev dolandırıcılığı artıyor!

Keskinsoy ve arkadaşı, ilan sahibiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Söz konusu ilan için 50 kişinin aynı ilana kanarak parasını kaptırdığı iddia edildi. Emlakçılar bu tarz durum yaşanmaması için ucuz kiralık ev ilanlarına kanılmaması gerektiğini dile getiriyor.

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

Kiralık evlerde dolandırıcılıklar arttı!

 


Geri Dön