26 / 04 / 2024

İstanbul’da konut satış fiyatları en fazla Sultangazi'de arttı!

İstanbul’da konut satış fiyatları en fazla Sultangazi'de arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, İstanbul‘da son bir yılda konut fiyatları en fazla artan ve azalan ilçeleri güncel verilerle açıkladı. 



İstanbul‘da son bir yıl içinde konut fiyatlarında artış ve düşüş yaşanan ilçeler hakkında bilgi veren Endeksa Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Aylin Daylan, şunları söyledi: “Endeksa verilerine göre İstanbul’da son bir yılda konut satış fiyatlarında en fazla artış görülen ilçe Sultangazi. Konut fiyatlarında son bir yılda %15.17 artış görülen Sultangazi’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.551 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 23 yıl. Sultangazi’yi %13.52 ile Zeytinburnu ve %13.43 ile Silivri takip ediyor. Zeytinburnu’nda ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.820 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl; Silivri’de ise konut metrekare satış fiyatı 2.280 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl.“ dedi. 


Son bir yıllık değer değişimine bakıldığında Kadıköy, Eyüp, Sultanbeyli, Beyoğlu, Beykoz ve Beşiktaş’ta değer kaybı yaşandığını dile getiren Daylan, “Bu bölgelerde son bir yıllık değer değişiminin temel sebebi önceki yıllarda görülen yüksek değer artışları. Son bir yılda %11.02 değer kaybı yaşanan Beşiktaş’ta ortalama konut metrekare satış fiyatı 11.399 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 36 yıl. Geri dönüş süresinin 41 yıla kadar yükseldiği Beykoz’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 7.987 TL, son bir yıllık değer kaybı %7.87. Beyoğlu’nda ise ortalama konut metrekare satış fiyatı 5.586 TL, yatırımın geri dönüş süresi 19 yıl, son bir yıllık değer kaybı %4.89“ diye açıklama yaptı.

Geri dönüş süresi en yüksek ilçeler Beykoz, Beşiktaş ve Bakırköy

İstanbul’da konut yatırımı geri dönüş süresinin en yüksek olduğu ilçenin 41 yıl ile Beykoz olduğunu söyleyen Daylan, şunları açıkladı “Beykoz’u 36 yıl ile Beşiktaş, 34 yıl ile Bakırköy takip ediyor. Endeksa verilerine göre son bir yılda %9.39 değer kazanan Bakırköy’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 8.968 TL. Konut yatırımı geri dönüş süresinin en düşük olduğu ilçeler ise 18 yıl ile Gaziosmanpaşa ve Eyüp. Gaziosmanpaşa’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 3.022 TL, Eyüp’te 3.791 TL.“ 

Konut fiyatları en yüksek ilçeler Beşiktaş, Bakırköy ve Sarıyer

İstanbul’da konut metrekare satış fiyatlarının en yüksek olduğu ilçelerin sırasıyla Beşiktaş, Bakırköy ve Sarıyer olduğunu açıklayan Daylan, “Endeksa verilerine göre Sarıyer’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 8.416 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 28 yıl. Konut satış fiyatının en düşük olduğu ilçeler ise Esenyurt, Arnavutköy ve Silivri. Esenyurt’ta ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.065 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 20 yıl; Arnavutköy’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.156 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl; Silivri’de ise ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.281 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 24 yıl“ şeklinde açıklama yapıldı. 
 


Geri Dön