19 / 04 / 2024

İstanbul'da ofis alanı 6.5 milyon metrekareye çıkacak!

İstanbul'da ofis alanı 6.5 milyon metrekareye çıkacak!

İş potansiyeli ve yabancı yatırımcıların ilgisi, ofis ihtiyacını artırdı. İnşaat şirketlerinin açıkladığı projelerle sadece İstanbul'da büyüyen ofis pazarı ile ofis alanı 6.5 milyon metrekareye çıkacak...



İş potansiyeli ve yabancı yatırımcıların ilgisi, ofis ihtiyacını artırdı. İnşaat şirketlerinin açıkladığı projelerle sadece İstanbul'da ofis alanı 6.5 milyon metrekareye çıkacak 


Gayrimenkul sektöründe konutta olduğu kadar ofis yatırımlarında da büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye pazarında ofis açma eğilimleri, yerli yatırımcıların da son yıllarda ofis projelerine ilgi göstermeleri ofis pazarını büyütüyor. Türkiye'de ofis piyasasının kalbinin attığı İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde A sınıfı ofis sayısı hızla artıyor. İstanbul'da hali hazırda 3,5 milyon metrekare ofis stoğu bulunurken, yeni geliştirilen ve inşaat halinde olan projelerle birlikte 3 yıl içinde bu rakamın 6.5 milyon metrekareye çıkması bekleniyor. 


ÖNE ÇIKAN BÖLGELER 

Eva Gayrimenkul Değerleme'nin İstanbul Ofis Piyasası Sektör Raporu'na göre, Levent-Etiler bölgesi Avrupa Yakası'nın lokomotifi olurken, Anadolu Yakası'nda Altunizade ve ÜmraniyeKozyatağı dikkat çekecek. Yıldızı yeni parlayan Kağıthane-Seyrantepe ve Kartal-Maltepe'de ise önümüzdeki dönemde talep artışı bekleniyor. 


Avrupa Yakası'nda A sınıfı ofislerde istisnalar olmakla birlikte ağırlıklı ortalama metrekare birim kira değeri metrekare başına aylık 15-33 dolar civarında. Anadolu Yakası'nda A sınıfı ofislerde ağırlıklı ortalama kira değeri Ümraniye ve Kozyatağı bölgesinde 20-30 dolar arasında ancak Avrupa Yakası'nın fiyatlarının altında seyrediyor. 


Birçok uluslararası firmanın bölgesel operasyon merkezlerini İstanbul'da konumlandırması ve ulusal şirketlerin kurumsallaşmasına bağlı olarak artan ofis ihtiyacım fırsat bilen inşaat şirketleri birbiri ardına proje açıklıyor. 


Sözcü Emlak eki


Geri Dön