20 / 04 / 2024

İstanbul'da satılık arsa 4 milyon 488 bin TL!

İstanbul'da satılık arsa 4 milyon 488 bin TL!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde yer alan arsanın toplam bedeli 4 milyon 488 bin lira olarak belirlendi. Arsanın satışı açık artırma usulüyle 4 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek...



T.C. İSTANBUL ANADOLU (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU'NDAN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, özellikleri

1 N0LU TAŞINMAZIN

özellikleri: İstanbul İli, Tuzla İlce, 2190 Parsel No, merkez Mahalle/Mevkii, 4.080,00 m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmaz mal. Taşınmazın konumu, yüzölçümü, ilçe merkezine yakınlığı, ekonomik olarak gelişmiş bir bölgede yer alması, belediye hizmetlerinden (yol, su. kanalizasyon, gaz) faydalanıyor olması, düzgün geometrik şekle sahip oluşu, üzerinde :

 herhangi bir muhtesatın ve ulaşım probleminin bulunmaması değerine olumlu etki j yapmaktadır. Taşınmazın üzerinde sebze yetiştiriciliği yapılmaktadır. 03/05/2012 tarihli Tuzla Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtlarında, taşınmaz hisseli ve tarla vasfı ile kayıtlı olmasına rağmen altyapı sorunları çözülmüş ve arsa vasfı kazanmış kıymetli bir yerdir.

Adresi: İstanbul il, Tuzla ilçe, Merkez Mah., 2190 Parsel

Yüzölçümü: 4.080,00 m2

Arsa Payı: Tam

İmar Durumu: İstanbul il, Tuzla ilçe, Merkez Mah., 33 pafta, 2190 parsel sayılı taşınmaz 02.02.2013 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Tuzla Evliya Çelebi, Yayla, istasyon ve Cami Mahalleleri IV. Etap Uygulama İmar Planında kısmen yol, kısmen park, kısmen de Kaks: 1,25,3/A- 4/3 yapılanma şartı ile konut alanında kalmaktadır.

Kıymeti: 4.488.000,00 TL

KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şeıtıler: Tapu Kaydındaki Gibi

1. Satış Günü: 04/09/2013 günü 15:00 -15:10 arası

2. Satış Günü: 02/10/2013 günü 15:00 -15:10 arası

Satış Yeri: ANADOLU ADALET SARAYI MEZAT SALONU

Satış Şartları:

1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı l alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci j artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki : beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50’sini, rüçhanlı ' alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. t 2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı j isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV 1/2 tapu harcı ile i teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış 3 bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını ' özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize ' bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun j I 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini i ; yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ;

ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden j ; müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın j dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri :

: verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, f başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/124 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 22/07/2013

(İİK m.126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.(Basın: 45255- www.bik.gov.tr)


Geri Dön