24 / 04 / 2024

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarının ev almayı zorlaştırdığını söyleyen Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından ev almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı olarak Portekiz’i tercih ediyor.” dedi.



Türk vatandaşlarının yurt dışından konut alma eğilimi git gide artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan belirlemeye göre, Türk vatandaşlarının 20202de 35 bin 184 adet olan yurt dışından konut satın alımı, 2021'de 45 bin 789 adete çıktı. Özellikle son iki senedir yaşanan fiyat artışlarının Türkiye’de ev almayı zorlaştırdığını dile getiren Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, mega kent İstanbul’da gayrimenkul fiyatlarının Avrupa şehirleriyle yarıştığını söyleyen, bunun sonucunda İstanbul’da yeni bir konut almak yerine yurt dışında konut almanın daha tercih edilir hale geldiğini söyledi. 

Türk vatandaşları ve yabancıların gayrimenkul yatırım eğilimlerini ve konut yatırımıyla vatandaşlık tercihlerini Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan Benreytan ve Veli Armağan Akyüz anlattı.

İstanbul daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Konut yatırımıyla Avrupa Birliği vatandaşlığı

Yaptığı açıklamada yurt dışından konut almada en büyük motivasyonun yatırımın yanı sıra, AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı kazanmak olduğunu kaydeden Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan Benreytan, bu noktada Türk vatandaşlarının Golden Visa’ya büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi. 

Söz konusu programın detaylarını anlatan Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan Benreytan şu ifadeleri kullandı: “Golden Visa, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Malta’yı kapsıyor. Toplamda dört ülkede gayrimenkul yatırımı yapan bireyler oturma izni ve vatandaşlık alabiliyor. Sunulan haklardan yatırımcının eşi, 21 yaşına kadar ya da okuyan çocukları ile bakmakla yükümlü oldukları ebeveynleri de yararlanabiliyor. Yatırım tutarı Yunanistan’da 250 bin euro, Portekiz’de 280 bin eurodan başlıyor.İspanya’da 500 bin euroya kadar çıkıyor"


Geri Dön