25 / 04 / 2024

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 600 kilometreye çıkacak!

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 600 kilometreye çıkacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "İstanbul'un metro hattı uzunluğunun 170 kilometre olduğunu kaydederek, "Füniküler hattı var, hafif raylısı var ve 600 kilometreye çıkacak"



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi'de Sivas Zara Ekinli Derneği Buluşması'nda, 23 Haziran tarihindeki seçimle ilgili konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Soylu, İstanbul'un metro hattı uzunluğunun 170 kilometre olduğunu belirterek, "Füniküler hattı var, hafif raylısı var ve 600 kilometreye çıkacak. Ekrem İmamoğlu diyor ki 'Metroyu ben yapacağım, tamamlayacağım.' Sen Beylikdüzü'nde başladığın camiyi bitir de ondan sonra onları yap." dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olduğunu hatırlatan Soylu, "5 yıl belediye başkanlığı yaptın Beylikdüzü'nde, bir tek şey söyle ne yaptın? Ne yaptın? Yap, tamam. Orada bir Yaşam Vadisi yapıldı, yüzde 95'ini ondan önceki belediye başkanı yaptı bitirdi zaten, bu çimini serdi. Hepsi bu, çim serdi. Onun dışında iyi bir şey yapsa bu görülmez mi?" şeklinde konuştu.

İstanbul'a yapılacak 30 polis merkezinden birinin Habipler'e yapılacağını söyleyen Soylu, "Burada arkadaşlara talimat verdim. 1 ay içinde hırsızlık meselesi de dahil olmak üzere buranın bir tek asayiş sorunu ve problemi kalmayacak." şeklinde konuştu.

 

İstanbul raylı sistem haritası 2019!


Geri Dön