25 / 04 / 2024

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 454 kilometreye çıkacak!

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 454 kilometreye çıkacak!

Mega kent İstanbul'da inşaatı devam eden 221,7 kilometre raylı sistem hattı, 2023 yılının sonuna kadar tamamlandığında, mevcut 233,05 kilometrelik bölümle birlikte kentteki raylı sistem uzunluğu 454,75 kilometreye ulaşacak



İstanbul'da trafik yoğunluğunun azaltılması ve raylı sistemlerin, toplu taşıma içinde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) alınan bilgilere göre, "İstanbul Ulaşım Ana Planı" çerçevesinde, bugün itibarıyla kentte 233,05 kilometre uzunluğundaki raylı sistem hattı ile toplu ulaşım hizmeti veriliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İBB, 140,9 kilometrelik 12 hattın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Altyapı Genel Müdürlüğü ise 80,8 kilometre uzunluğa sahip 4 hattın yapımını gerçekleştiriyor.

İnşaatı süren 221,7 kilometre raylı sistem hatlarının yapımı 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Bu hatların hizmete alınması ve mevcut 233,05 kilometrelik bölümün eklenmesiyle İstanbul'da metro sistemli toplu ulaşımın uzunluğu 454,75 kilometreye ulaşmış olacak.

- AK Parti'li başkanların projeleri

Tamamı önceki yönetim tarafından başlatılan metro çalışmalarının büyük bölümü tamamlanıyor. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı projesinde Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 1.etabında sinyalli test sürüşlerine başlandı. Test sürüşlerinin ve deneme sürüşlerinin maksimum güvenlikle tamamlanmasına müteakip 2020 yılı Ocak ayında Mecidiyeköy-Mahmutbey kısmının yolculu işletmeye alınması hedefleniyor. 2. etabı olan Kabataş-Mecidiyeköy hattının ise 2021'de yolculu işletmeye alınması amaçlanıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının sinyalli test ve devreye alma çalışmalarının 2019 sonunda başlatılması, maksimum güvenlikle tamamlanması ile 2020 yılı üçüncü çeyrekte yolculu işletmeye alınması hedefleniyor.

Yapım çalışmaları süren Dudullu-Bostancı ile Ataköy-İkitelli metro hattının ise 2021 yılında hizmete açılması bekleniyor.

Büyük bölümü tamamlanan Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler hattının 2020'nin üçüncü çeyreğinde yolculu işletmeye alınması planlanıyor.

- Yeni hatlar belirlenip ihaleye çıkılacak

Ayrıca kentin ulaşım ihtiyaçlarının öncelikleriyle ilgili olarak yapılacak değerlendirmeler sonucunda uygulamaya esas projeleri tamamlanan raylı sistem metro hatları içerisinden öncelik arz eden hatların belirlenip, ihaleye çıkılması da hedefleniyor.

İhalesi  gerçekleştirilmiş fakat ekonomik sebeplerden dolayı durdurulmuş, yapımı kısmen süren ve yapımına hiç başlanmamış raylı sistem hatlarının durumu ise yeniden gözden geçiriliyor. Yeni finans kaynakları değerlendirilerek ve işi yüklenen firmalar ile görüşülerek, yeni bir program çerçevesinde bu projeler yeniden hızlandırılmış olacak. Raylı sistemin İstanbul ulaşımında önemi göz önünde bulundurularak bu hatların da hızlıca tamamlanarak işletmeye alınması planlanıyor.

 

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İstanbul'daki yarım kalan metro hatları ne olacak?

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı Ocak 2020'de açılacak!


Geri Dön