26 / 04 / 2024

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı bakım ve kumanda merkezini inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul'a yeni metrobüs hatları müjdesi verdi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı bakım ve kumanda merkezinde incelemeler yaptı.

Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattının son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi alan İBB Başkanı İmamoğlu, merakla beklenen Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın 2020'nin Ocak ayında hizmete açılacağını söyledi.

İstanbul a yeni metrobüs hatları geliyor!

Yarım kalan metro hatları ile ilgili de konuşan Başkan İmamoğlu: "İstanbulun ulaşımdaki bir numaları aracı metro olmalı, yerin üstüne sığmıyoruz, altını kullanmamız gerekiyor. İstanbul'da 221,7 kilometre devam eden metro hattı var 80 kilometresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, geri kalan 140 kilometrelik kısım ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. 140 kilometrelik hatlarda ihalesi yapılmış ve devam edenler var, durdurulmuş olanlar da var, hatta sözleşmesi yapılmış ama başlanmamış olanlar da var. Biz bu süreci sıkı bir denetimle yürütmek istiyoruz." dedi.

Yeni metrobüs hatları geliyor

İstanbul'un 1 numaralı sorununun ulaşım olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu yeni metrobüs hatlarının da müjdesini verdi. 

Metrobüs araçlarının değişime ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan İmamoğlu, "Eskiyen araçlar var. Hattaki ters yön ulaşımı sıkıntı yaratıyor ve kazalara sebep oluyor. Bunların değiştirilmesi konusunda tespitlerimiz var, metrobüs araçları yoğun bir şekilde gündemimizde. Metrobüs araçlarının kapasite olarak yeterli olmamasından dolayı insanların birikmesine sebep olduğunu biliyoruz. Bu konuda uzman, yerli araç üretimi yapan firmalarımız da var onlarla bağlantılarımız sürüyor" dedi.

Ekrem İmamoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: "Metrobüsle ilgili şunu söyleyeyim, elbette hızlı rehabilite edeceğimiz ve hızlıca devreye alacağımız kısımları var ama işin tümüyle çözümü gerçekten ciddi bir araç yenilemesi konusu. Bu anlamda yeterliliğine inandığımız fonksiyonel olarak, sistem olarak, yön düzenlemesi olarak, kapasite olarak, uygun araçlar var ama bunların imalatı ve devreye alınması ne yazık ki kışa yetişecek bir durum değil ama bir rehabilitasyonla bazı sıkıntıları gidereceğiz. Yeni metrobüs hatlarımız olacak" 
 

İstanbul'daki yarım kalan metro hatları ne olacak?


Geri Dön