19 / 04 / 2024

İstanbul'dan Ankara'ya 1 saat 15 dakikada ulaşılacak!

İstanbul'dan Ankara'ya 1 saat 15 dakikada ulaşılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Ankara'dan İstanbul'a 1 saat 15 dakikada ulaşılacağını belirtti. Elvan, demir yolu projelerine çok önem verdiklerini vurguladı..



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Ankara'dan İstanbul'a 1 saat 15 dakikada ulaşılacağını belirtti. THY'ye ait tarifeli uçakla Ankara'dan Atatürk Havalimanı'na gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.


SON 12 YILDA 42 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK


Bugün Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'na (Eurasia Rail) katılacağını bildiren Elvan, demir yolu projelerine çok önem verdiklerini vurguladı.


Lütfi Elvan, şöyle devam etti:


"2003 yılında aşağı yukarı 580 milyon liralık bir demir yolu yatırımı söz konusuyken geçen yıl yaklaşık 5,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Demir yolu sektöründe bu yılki yapacağımız yatırım miktarı 9 milyar liradır. Her geçen yıl bu yatırımları artırıyoruz. Son 12 yılda ise 42 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte demir yolu yatırımlarımıza çok ağırlık vereceğiz. Zaten tüm dünya, ülkemizin demir yolu yatırımlarına vermiş olduğu önemi biliyor. Bu çerçevede özellikle bu tür uluslararası fuarları İstanbul'da düzenlemek istiyorlar."


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Köseköy'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yeni havalimanı ile Halkalı'ya kadar uzanan güzergahtan da bahsederek, "Hedefimiz 2015 yılı içinde bunun da ihalesine çıkmak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü biliyorsunuz, bu yıl sonu itibariyle vatandaşların hizmetine sunacağız. Ama bir an evvel bu 3. köprümüzün üstünden geçen demir yolu hattının da işlevsel hale gelmesini arzu ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


ANKARA İSTANBUL ARASI 1 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK


Elvan, Sincan-Köseköy arasındaki yüksek hızlı tren projesiyle Ankara'dan İstanbul'a 1 saat 15 dakikada ulaşılacağını dile getirerek, şunları söyledi:


"Bunu biz yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmak istiyoruz. Ancak Köseköy'den Halkalı'ya kadar olan kesimi için, yani kendimize, Devlet Demiryollarına ait olan, yapacağımız demir yolu hattında da kullanma imkanı vermek istiyoruz. Böyle bir imkanı sağlarsak oldukça cazip bir proje olacağını düşünüyoruz. Sincan-Köseköy arasındaki yüksek hızlı tren hattımız saatte 350-400 kilometre hız yapabilecek trenlere uygun şekilde inşa edilecek. Bununla ilgili de çalışmalarımıza devam ediyoruz."


Elvan, bir gazetecinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Müsteşar Feridun Bilgin'in atanmasına ilişkin sorusunu, "Müsteşarımız devam edecek. Bizler de tabii bu projeleri dışarıdan yakinen takip etmeye çalışacağız" şeklinde yanıtladı.


Sabah


Geri Dön