26 / 04 / 2024

İstanbullu'nun emlak sorunları, halk meclisinde çözülecek!

İstanbullu'nun emlak sorunları, halk meclisinde çözülecek!

İstanbulluların emlak sorunlarını çözmek için harekete geçen İBB yetkilileri, halk meclisi kuruyor



Belediye yetkilileriyle bire bir görüşme fırsatı bulacak olan vatandaşlar, yetkililerden neler yapması gerektiği konusunda bilgi alacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, vatandaşın sorunlarını dinlemek ve bu sorunlara çözüm bulmak için halk meclisi kuruyor. Her perşembe günü yapılacak toplantılar 25 Mart'ta başlayacak. İstanbullular, emlak, mesken ve kamulaştırmayla alakalı sorunlarını artık İBB'nin yetkilileri ile bire bir görüşme fırsatı buluyor. Halk meclisinde yetkililere sıkıntılarını anlatmak için katılacak vatandaşların evrak ve konuyla alakalı dosyaları ile gelmeleri gerekiyor. Vatandaşın doğru bilgilendirilmesi ve sorunların daha kapsamlı çözülmesi için bu büyük önem taşıyor. Halk meclislerine belediyenin emlak yönetimi daire başkanı, emlak müdürü, mesken müdürü ile kamulaştırma müdürü katılacak. Ayrıca ilgili birim yöneticileri de toplantıda bulunacak. İstanbullular toplantılarda imar affı, tapu tahsis, arsa satışları, kiralamalar, sosyal konutlar, gecekondu tasfiyeleri, kamulaştırma, kamulaştırmasız el atma gibi konularda bilgilendirilecek.

Halk meclisinden bilgi almak isteyen vatandaşlar, kimlik bilgilerinin yanı sıra bilgi almak istedikleri konu, evrak tarih ve sayısı, ilçe-ada-parsel numaraları ve açık adreslerini belirtmeleri gerekiyor. Toplantılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mercan'daki ek hizmet binasında saat 09.00 ile 12.00 arasında yapılacak.
Muzaffer Salcıoğlu / Zaman


Geri Dön