25 / 04 / 2024

İstanbul'u depreme hazırlamak tarihi bir sorumluluk!

İstanbul'u depreme hazırlamak tarihi bir sorumluluk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘inadına yapacağız’ demesiyle tekrardan gündeme gelen Kanal İstanbul ile ilgili görüşlerini paylaşan Uğur Dündar, İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘inadına yapacağız’ demesiyle tekrardan gündeme gelen Kanal İstanbul ile ilgili görüşlerini paylaşan Uğur Dündar, Türkiye’nin varını yoğunu büyük İstanbul depremine hazırlık için ortaya koyması gerektiğine dikkat çekti. Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre; İstanbul depreminin tarihi sorumluluk olduğunu söyledi. 

İstanbul u depreme hazırlamak tarihi bir sorumluluk!

"İSTANBUL'UN BAĞIMSIZLIĞINI KAYBETME TEHLİKESİ"

Uğur Dündar, Tele 1 kanalında katıldığı programda şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul’un sorunu Kanal İstanbul değil, beklenen büyük İstanbul depremine gerektiği gibi hazırlanmaktır. İstanbul hakikaten bilim insanlarının öngördüğü o büyük felaketi yaşarsa, Türkiye’nin bu konuda dünyaca saygın uzmanlarından profesör Celal Şengör’ün ifade ettiği gibi maalesef bağımsızlığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Bu sorunun ne kadar büyük boyutlarda olduğunu gösterebilmek için bu sözleri ifade ediyorum.

"DEPREME DAYANIKLI BİR İSTANBUL HAZIRLAMAK GEREKLİ"

Zira İstanbul bir kar yağışında, kuvvetli yağışlı havalarda ulaşımın son derece zorlaştığı bir kent. Bu kentte o büyüklükteki bir depremin binlerce binayı yıkması, geçitleri kullanılamaz hale getirmesi, ulaşımın fevkalede zorlaşması, felaketzedelere yardımı da neredeyse imkansız hale getirebilecek, son derece çetrefilli sorunlarla dopdolu bir konu. Seyyar deniz iskeleleri yapılması lazım. Bu insanlara yiyeceklerin hangi yolla ulaştırılabileceğinin çok önceden hesaplanması lazım. Hepsinden önemlisi depreme dayanıklı bir İstanbul hazırlamak lazım.

İstanbul u depreme hazırlamak tarihi bir sorumluluk!

TARİHİ SORUMLULUK

Türkiye’nin nesi var, nesi yoksa, böyle soyut, bir takım rant projeleri yerine, bilim insanlarının gelecek dediği o büyük depreme hazırlık için kullanılması gerekir. Bu ayrıca tarihi bir sorumluluk. Bunu ifa etmemek de Türkiye’yi yönetenleri tarih önünde son derece zor duruma düşürür. İnşallah bu deprem yaşanmaz. Ama bilim bunun adım adım yaklaştığını söylüyor. Bir saat bile kaybetmeden mutlaka en ciddi, en radikal doğrultuda önlemlerin alınması lazım."

Süleyman Soylu'dan korkutan İstanbul depremi uyarısı!

Büyük İstanbul depremi: En riskli ilçeler hangileri?

 


Geri Dön