29 / 03 / 2024

İstanbul'un 18 noktasına şehir terası!

İstanbul'un 18 noktasına şehir terası!

İstanbul için bir ilk gerçekleştirilerek şehrin dört bir yanı yeşille kucaklaşacak. İstanbul şehir teraslarıyla donatılacak.



Yeşil İstanbul yaklaşımının en önemli ayaklarından biri olan şehir terasları şehrin dört bir yanını donatacak. Yeşil Ağ'ın takip ettiği alanlarda TEM, E5 gibi geniş yollarda çözülemeyen geçişlerin bu teraslar ile sürekliliği sağlanacak ve halkın ulaşım konforu kesintisiz devam edecek.

Beylikdüzü'nden Kartal'a

Şehir terasları İstanbuluların iş çıkışlarında sosyalleşebileceği aileleriyle hava alabileceği, spor yapabileceği mekanlar konumlanacak.

Dinlenme ve etkinlik mekanları olması planlanan bu teraslar, özellikle ramazan aylarında şehir genelinde iftar sofralarının adresi olarak hafızalara kazınacak.

Yeşil Ağ Projesi'ndeki 20 koriforun bazı merkez alanlarını ve yoğun konut dokularını birbirine bağlayacak teraslar Avrupa'da 7'inci Asya'da 11 olmak üzere toplamda 18 alanda yapılacak. Bu teraslar Beylikdüzü'nden Küçükçekmece'ye Kadıköy'den Kartal'a kadar 18 ayrı noktada mahalleleri ve ilçeleri birbirine bağlayarak sıradışı alanlar oluşturacak. 


Geri Dön