19 / 04 / 2024

İstanbul'un en çok hangi semtinde konut satılıyor?

İstanbul'un en çok hangi semtinde konut satılıyor?

Kent genelinde markalı konut sayısı 395 binden /(30 bine çıktı. Rapora göre İstanbul'da markalı konut projesinde yüzde 18 artış yaşandığı gözlenirken, markalı konut oranının toplam konut stokundan aldığı pay yüzde 7,7'ye ulaştı.



Eva Gayrimenkul Değerleme uzmanları, İstanbul genelinde istatistiklere göre yaklaşık 5,3 milyon adet konut bulunduğunu, tespitlerine göre bu konutların yaklaşık 430 bin adedinin markalı konut projelerinden oluştuğunu kaydetti. 


MARKALI KONUT PROJELERİNİN YOĞUN OLDUĞU İLÇELER

İstanbul Anadolu yakasında Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerindeki markalı konut projelerinin, Anadolu yakasının tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içindeki en büyük paya sahip olduğu görülüyor. 

İstanbul Avrupa yakasında ise Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Şişli, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerindeki markalı konut projelerinin, Avrupa yakasının tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içindeki en büyük paya sahip olduğu ortaya çıktı. 

Buna göre Anadolu yakasında Sultanbeyli'de markalı konutların toplamdaki payı yüzde 0,49 iken, Ataşehir'de yüzde 2,32'ye ulaşıyor. 

Avrupa yakasında ise Sultangazi'de markalı konutların toplamdaki payı yüzde 0,16 iken, Beylikdüzü'nde yüzde 29,37'ye çıkıyor. 


EN YAVAŞI GÖKTÜRK'TE SATILIYOR

İstanbul'un bazı ilçelerinde konut satış ofisleri sinek avlarken, bazı ilçelerinde de peynir-ekmek gibi konut satılıyor. İstanbul'da en hızlı konut satılan bölge, Küçükçekmece-Halkalı. Bu bölgede, bir konut ortalama 1,3 günde satılıyor. 

İstanbul'da konut satışlarının en yavaş ilerlediği bölge ise Kemerburgaz. Bölgede bir konut ortalama 25,6 günde satılabiliyor. 

Tabii bu sürelerin ortaya r'y-r —nVrîY ; çıkmasında Halkalı bölgesindeki evlerin ortalama fiyatlarının 100200 bin TL arasında olması Göktürk'te ise 2+1 evlerin 500 bin liralık fiyata ulaşması etkili. 


EN UCUZU ESENYURT İLE TUZLA

Rapora göre Anadolu yakasında Bağdat Caddesi, Avrupa yakasında Fulya- Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı birim satış değerleri en yüksek bölgeler. Anadolu yakasında en yüksek ağırlıklı ortalama birim konut satış fiyatına sahip olan bölge Bağdat Caddesi, en düşük birim satış değerine sahip bölge Tuzla. 

T İl Bağdat Caddesi'nde konut ortalama birim metrekare satış fiyatı 16 bin 300 lira iken Tuzla bölgesinde bu değer 2 bin 800 lira. 

Avrupa yakasında en yüksek birim konut satış fiyatına sahip olan bölge Fulya-Bomonti-ŞişliBüyükdere aksı, en düşük birim satış değerine sahip bölge Esenyurt. 

Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere akşındaki markalı konutların ortalama birim satış değeri 15 bin 500 lira, en düşük birim satış değerine sahip bölgedeki ortalama birim metrekare satış fiyatı 2 bin 370 liıa.



Ekonomi Gazetesi


Geri Dön