18 / 04 / 2024

İşte Bolu'ya çağ atlatacak projeler!

İşte Bolu'ya çağ atlatacak projeler!

Her mevsim farklı güzellikleri barındıran Bolu dört mevsim turizm potansiyeline sahip olduğunu yeni projelerle bir kez daha kanıtladı.



Kış sporları deyince aklımıza ilk gelen yerlerden biridir Bolu. Ancak bu şehri sadece kış mevsimi ile bağdaştırmamak lazım. Çünkü bölgede her mevsim görülebilecek farklı güzellilkler var.  Bolu Belediyesi bu kapsamda yeni projeleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğe benziyor. Bu projelerin birçoğu da ilk olma özelliğini taşıyor.  İşte o projelerden en dikkat çekici olanlar...


YAŞLILAR KÖYÜ

“Dünyanın En Mutlu Yaşlıları” Bolu’da yaşayacak. Bolu Belediyesi’nin 32 milyon lira değerindeki ‘Yaşlılar Köyü Projesi’ yaşlılarımızı yaşam merkezinde bir araya getirecek. Bolu merkezinde bulunan Sarıcalar mevkiinde 353 bin 260 metre karelik alanda inşa edilecek proje kapsamında, 188 adet bungalov, bir odalı veya dört oda-bir salonlu evler, yaşlıların kullanıma sunulacak. Yaşlılar Köyü’nde sağlık ocağı, ibadethane, market, kafeterya, restoran, çok amaçlı salon, spor tesisleri, yürüyüş parkurları ve hobi bahçeleri yer alacak. Yatırımcılarla görüşmelere başlanan projenin, dünyanın ilgisini Bolu’ya çekecek örnek bir proje olması hedefleniyor.


TÜRKİYE’NİN EN UZUN YÜRÜYÜŞ PARKURLARI

 Doğal güzellikleri ile ‘Tabiatın Kalbi’ olarak tanımlanan Bolu, dağları, ormanları, yaylaları, gölleri ile son dönemde trekking severlerin yeni gözdesi. Doğa turizmi denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan Bolu, Türkiye’nin en iyi trekking rotaları arasında… Şu anda 1801 kilometre uzunluğundaki doğal yürüyüş yolları ile Türkiye’nin en uzun parkurlarına sahip olan Bolu, 2018 yılına kadar 3 bin kilometrelik parkura ulaşmayı hedefliyor. Bolu genelinde uzunlukları 6 ile 30 kilometre ve zorluk derecesi 1 ile 6 arasında değişen; birkaç saatlik bir yürüyüşten 10-12 saatlik yürüyüşe kadar çeşitli alternatifleri içeren 165 yürüyüş yolu yer alıyor. Rotalardaki 18 bisiklet yolu, 5 tırmanma kayası, 6 kanyon ve 14 kamp noktası da eşsiz doğal güzelliklerin arasında adrenalin isteyenlere farklı alternatifler sunuyor 


GÖLCÜK TELEFERİK 

Bolu Belediyesi’nin Gölcük Tabiat Parkı’nda doğal hayatı koruma ve kullanma dengesi gözeterek hazırladığı yeni projesi kapsamında yapılacak teleferik ve dağ kızağı ile bölge araç trafiğinden arındırılacak. İhaleye çıkarılan ve yatırımcılarını bekleyen ‘Gölcük Teleferik Projesi’, Karacasu Termal Turizm Merkezi’nden Gölcük Tabiat Parkı’na ulaşımı kolaylaştıracak. Teleferiklerin 8 koltuklu, 63 kişi kapasiteli ve gondol tarzında olması planlanıyor. Kuş uçuşu 500, eğimli uzunluğu ise 3258 metre olacak teleferik hattı ile Karacasu-Gölcük arası seyahat süresi 9 dakikaya inecek. Projenin 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. 


İşte Bolu ya çağ atlatacak projeler!


Yeşil Yol projesi ile Bolu’da şehrin ortasında kalan D-100 Karayolu şehrin dışına çıkarılarak güneye alınacak. Karayolları yatırım programına alınan ve toplam 12 kilometrelik yeni yolun yapımı için ihaleye çıkıldı.

 

4 MEVSİM 

Bolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Dört Mevsim Bolu’ adlı proje ile kentin tabiat güzelliklerinin Türkiye’den başlayarak tüm dünyaya ulaştırılması hedefleniyor. Proje kapsamında Bolu ve tüm ilçelerindeki çekimlerle, sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde tabiat güzelliklerinin sergileneceği seri tanıtım filmleri yapılıyor. Sonbahar mevsiminde başlayan projenin şu an kış bölümü tamamlanıyor. Proje kapsamında çekilen fotoğraflarla da hem Türkiye’de hem de yurt dışında fotoğraf sergileri açılacak. Ayrıca sosyal medya ve çeşitli platformlar üzerinden hedef ülkelere yönelik kampanyalar düzenlenecek.

Yılmaz bu konuda da “Bolu’yu tanıtmak için artık sözlerden daha fazlasına ihtiyacımız vardı. Şehrimizin çok güzel olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Bolu’nun Seben’den Göynük’e, Mudurnu’dan Mengen’e, Dörtpan’dan Gerede’ye, Kıbrısçık’tan Yeniçağa’ya kadar her köşesi gerçekten saklı cennet gibi. Hala biz Boluların bile bilmediği, görmediği, gitmediği nice güzel yerimiz var. Göllerimiz, yaylalarımız, dağlarımız ormanlarımız ve bitki örtümüz ile Bolu muhteşem bir şehir. Biz Bolu’yu tüm güzelliklerimizi koruyarak turizm şehri yapmaya kararlıyız. ‘Dört Mevsim Bolu’ tanıtım projesi ile Bolu ve tüm ilçelerinin, her mevsim ayrı güzellikte yaşanan doğal zenginliklerini ortaya koyacak bir projeye imza atıyoruz” vurgusunu yapıyor.


DAĞ KIZAĞI

Gölcük-Karacasu Yaylası Dağ Kızağı Projesi ile de yaklaşık 3 kilometrelik engebeli arazi sadece dakikalar içinde kat edilecek. Yamaç kızağı, güzergah uzunluğu ile dünyadaki örnekleri arasında başı çekecek. Yaklaşık 100 adet kazık çakılarak yapılacak proje ile, 30-40 kilometre hızla yokuş aşağı seyahat süresi 4 dakika 42 saniye, yokuş yukarı seyahat süresi ise 7 dakika 8 saniye olacak. 9 milyon liraya mal olacak ancak kendi kendini amorti etmesi beklenen projenin 2017 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 


Vatan


Geri Dön