25 / 04 / 2024

İşte ilk etapta taşınacak 10 sanayi sitesi!

İşte ilk etapta taşınacak 10 sanayi sitesi!

Üretim Reform Paketi kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması çerçevesinde 135 sanayi sitesi taşınacak. İlk etapta kent içinde kaldığı için taşınması planlanan 10 sanayi sitesi belirlendi.



Türkiye'de aktif toplam 858 sanayi sitesi bulunuyor. 135 sanayi sitesi ise şehir dışına taşınacak. Taşınmanın toplam maliyetinin 20 milyar lirayı bulacağı açıklandı. 


Taşınma sürecinin zoraki değil gönüllü olacağını belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 10 sanayi sitesinin taşınma sürecindeki altyapı, üstyapı, arsa edinme gibi maliyetlerin karşılanabilmesi için sanayicilere düşük faizli kredi desteği verileceğini açıkladı. 


İlk etapta taşınacak 10 sanayi sitesinde 6 bin 181 sanayi işletmesi ve 40 bin çalışan bulunuyor.  İlk etap taşınma maliyetinin ise 2.2 milyar lira olması bekleniyor.


Yeni yapılacak modern işyerlerinde teknolojik altyapı kullanımının artacağını söyleyen Özlü, "Verimlilik artacak. Daha dar mekanlarda çalışan iş yeri sahipleri geniş mekanlar ve modern şartlarda çalışacak. Teknolojik altyapı kullanma imkanı artacak'' diye konuştu.


135 sanayi sitesinin tamamının ne kadar sürede taşınacağının çalıştayda elde edilecek verilerle tespit edileceğini vurguladı.


İLK ETAPTA TAŞINACAK SİTELER

Isparta Merkez (Yeni Sanayi Sitesi)

Kastamonu KSS Yapı Kooperatifi

Düzce Sanayi Çarşısı Sanâtkarlar Küçük Sanayi Kooperatifi

Malatya Küçük Sanayi Sitesi

Elazığ Merkez Sanayi Sitesi

Rize Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi

Sivas Keresteciler Marangozlar ve Oto Tamircileri KSS, 100. Yıl KSS

Bursa Yenişehir Sanayi Sitesi

Tokat Merkez Sanayi Sitesi


Sabah


Geri Dön