19 / 04 / 2024

İşte Ispartakule’nin gelecek 5 yılı!

İşte Ispartakule’nin gelecek 5 yılı!

Mahmutbey – Halkalı – Bahçeşehir aksında yükselen markalı konut projelerinin sayısı günden güne artıyor. Kanal İstanbul projesinin başlangıç noktasına 3 kilometre uzaklıkta yer alan Ispartakule’de 8 yılda 22 proje hayat buldu. İşte Ispartakule’nin gelecek 5 yılı...




İstanbul’un batıya açılan kapısı Mahmutbey – Halkalı – Bahçeşehir aksında yükselen markalı konut projelerinin sayısı günden güne artıyor.  Kanal İstanbul projesinin başlangıç noktasına 3 kilometre uzaklıkta yer alan Ispartakule’de 8 yılda 22 proje hayat buldu. Kurulmakta olan 1 milyon nüfuslu Yeni Şehir’in en cazip noktalarından birisi haline gelen ve nüfusu şimdiden 60 bini bulan bölgedeki yeni projelerde dairelerin metrekare birim fiyatı minimum 3 bin liranın üzerinde seyrediyor.


2007 yılında  TOKİ  ve Emlak GYO tarafından gerçekleştirilen ihalelerle başlayan Ispartakule’deki gelişim bölgeyi yatırımcıların gözdesi haline getirdi.

Ispartakule’de daire fiyatları

2012’de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın  ‘Ispartakule’ye Yatırım Yapan Kazanacak’ açıklamasının ardından markalı konut projelerinin adresi haline gelen Ispartakule’de İhlas Yapı yedi proje geliştirirken, Artaş İnşaat üç, Garanti Koza iki, Ağaoğlu bir, Cat Hay bir, Yeşil İnşaat bir, Hasanoğlu İnşaat üç, Doğuş İnşaat& Üstünler Yapı ve Precast Beton iki,Fideltus – Öztaş İnşaat Konsorsiyumu ise üç etaplı proje geliştirdi.KİPTAŞ’ın bölgenin 2 km ilerisinde inşa ettiği 4 bin konutluk VADİTEPE projesi de Ispartakule’ye olan ilginin artmasında büyük rol oynadı. Emlak Konut GYO ise Ispartakule Evleri ile bölgenin en büyük projesine imza atıyor.Ispartakule’de 2007 yılında 1.600 lira ile başlayan metrekare birim fiyatında 8 yılın sonunda 4 bin liraya kadar gelindi. Bir dönem 2.000 ile 2.500 lira arasında kalan fiyatlar son bir yıl içinde 3.500 lira seviyesinin üzerine çıktı. Yeni dairelerde fiyatlar 245 bin lira ile 1 milyon 100 bin lira arasında değişiyor.  Daire kiraları ise sitesine göre 800 lira (1+1)  ile 3500 lira (4+1)arasında değişiklik gösteriyor. 

Ispartakule’nin Gelecek 5 Yılı 

Ispartakule’de yatırımcıların yüzünü güldürecek gelişmeler şunlar olacak:

- Kiptaş’ınVaditepe’de oturumların artması ile şehir merkezi için yeni otobüs hatları hizmete girecek.

- Olimpiyat stadından Bahçeşehir’e uzatılması beklenen metro hattında inşaat süreci hız kazanacak.Gişelerden itibaren 12,5 kilometre olan mesafeyi 19 dakikada katedecek olan Mahmutbey – Halkalı – Bahçeşehir Metro Hattı üzerindeki  istasyonlar - Mahmutbey  – Mimar Sinan  – Mehmet Akif  – Halkalı (Atakent)  - Halkalı Toplu Konut  - Tema İstanbul – Hastane  - Altınşehir  - Resneli  - Ispartakule  - Bahçeşehir olarak belirlendi.

- Banliyö hattının 2017 yılında aktif hale getirilmesi planlanıyor.

- Kuzeyde hem 3. Köprü hem de yeni havaalanı için inşaatı devam eden yollar kısa sürede devreye girecek.

- Sağlık şehrinin 6 km, Kanal İstanbul’un muhtemel güzergâhının 3 km uzaklıkta yer alması da bir avantaj olarak görülüyor.

- 2017’de AK Yapı yeni bir konut projesine başlayacak.

- Altınşehir – Şahintepe bölgesindeki plansız yapı stoğu ise kentsel dönüşüm süreciyle kaldırılacak.

Editör Gözüyle Ispartakule

Birçok gelir grubuna hitap eden projelerin bir arada gerçekleştirilmesi, bölgedeki projelerin hem oturuma hem de yatırıma elverişli olması, modern konut olarak tanımlanan yüksek yaşam kalitesine sahip projelerin bölgedeki yoğunluğu önemli bir müşteri kitlesini Ispartakule’ye getirdi. Üçüncü köprüye olan bağlantı yolunun hizmete girmesiyle birlikte konut alanları anlamında Ispartakule daha da öne çıkacak. Tekrar gündeme gelecek olanBio-City projesi Ispartakule bölgesini de etkileyecek ve bölgeye katkı sağlayacak. Ayrıca Kanal İstanbul projesinin takip edeceği rota (Küçükçekmece – Sazlıdere – Yeniköy) bölgeye oldukça yakın. Kanal İstanbul çevresinde gelişecek olan yeni şehrin Ispartakule bölgesinden kuzeye doğru etap etap ilerlemeye başladı. Bunun son örneğini SOYAK’ın 5 etaplı Konforia projesinde görüyoruz.

Kanal İstanbul’a komşu

453 milyon metrekareye kurulması planlanan Yeni Şehir’in 30 milyon metrekaresini Kanal İstanbul oluşturuyor. Diğer alanlar 78 milyon metrekare ile havaalanı, 33 milyon metrekare ile Ispartakule ve Bahçeşehir, 108 milyon metrekare ile yollar, 167 milyon metrekare ile imar parselleri ve 37 milyon metrekaresi ise ortak yeşil alanlara ayrıldı.




Mehmet Canıtatlı/Güneş


Geri Dön