27 / 04 / 2024

İşte İzmir projeleri!

İşte İzmir projeleri!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Çizdiğimiz yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat eden İzmir, artık şaha kalktı " dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından 3. hizmet dönemine giren Aziz Kocaoğlu başkanlığında, uzun soluklu yatırımların tamamlandığı bir yılı geride bıraktı. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyelerine yaptığı yardımların yanı sıra bağlı kuruluşları İZSU ile ESHOT'la birlikte 2014 yılındaki yatırımlarının toplamı 1 milyar 487 milyon lira oldu. Bu rakam, aynı zamanda  İzmir  Belediye tarihinin de yatırım rekoru oldu. 



İŞTE YATIRIMLAR 

¦ Ulaşıma 11 yılda 3 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı, 30 Mart 2014 tarihinden bu yana yeni yatırımlara devam edildi. 

¦ Özkaynaklarla yapımı tamamlanan ve 337 bin metrekare alanda kurulan Fuar İzmir tamamlandı. 

¦ 2014 yılının Temmuz ayında 20 kilometrelik metro ağının son iki durağı olan Poligon ve F. Altay istasyonları hizmet vermeye başladı. Toplam raylı sistem ağı 130 kilometreye ulaştı.  

¦ Altınyol'dan Bayraklı ve Bornova ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nm yapımına başlandı. 

¦ Deniz ulaşımını geliştirmek için sipariş verilen 15 yolcu gemisinden Çakabey, Dokuz Eylül, 1881 Atatürk ve Soma 301 seferlere başladı. 

¦ Selçuk Kültür Merkezi tamamlanarak hizmete alındı. 

Seferihisar ve Gültepe kültür merkezlerinin yapımı sürüyor. 

¦ Türkiye'nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı hizmete girdi. 

¦ "İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. 

¦ Balçova'daki yeni teleferik tesislerinin yenilenmesinde sona yaklaşıldı. 

¦ Tarihi Un Fabrikası'nın restorasyonu ile İkiçeşmelik Caddesi sokak sağlıklaştırma çalışmalarına devam ediliyor. 

¦ 32 hektarlık alanı kapsayan Uzundere projesi için uygulama proje ihalesi gerçekleştirdi. 

¦ 22 milyon 500 bin euroluk yatırımla engelli kullanımına uygun 100 körüklü otobüs ulaşım filosuna kazandırıldı. 



Habertürk Egeli


Geri Dön