24 / 04 / 2024

İşte Kuşadası turizmini canlandıracak o proje!

İşte Kuşadası turizmini canlandıracak o proje!

Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri hakkında konuşan Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kaymakam Muammer Aksoy ilçenin kaderinin değişeceğini dile getirdi...



Kuşadası Kaymakamlığı'nın önderliğinde, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nm (GEKA) desteğiyle hazırlanan 'Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri' için kapanış toplantısı yapıldı. Projeyi duyduğu ilk günden bu yana heyecan içinde olduğunu söyleyen CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, gerekli desteği vereceklerini söyledi. 


İmar'da yeni adım Projeyle ilgili olarak bölgenin imar planı konusunda bazı adımlar attıklarını ifade eden Kayalı, "Bu projenin burada kalmaması, hayata geçmesi lazım. 


Projenin tamamının bir anda gerçekleşmesi de çok önemli değil ama yeter ki bir yerden başlayalım. Bu yaza doğru Kese Dağı'nm, Orman Bakanlığının izin verdiği ölçüde mesire alanı olarak düzenlenmesi için adımlar atacağız. Bisiklet yolunun bir bölümü açılmış, burası çok küçük bir mali kaynakla düzenlenebilir. İnsanlarımızın daha çabuk benimsemesini sağ- Muammer dedi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da, kentte yaşayan herkesin, kente karşı sorumluluğu olduğunu söyledi. Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde lider konumunda olduğunu söyleyen Aksoy, yapılacak tüm projelerin kruvaziyer turizmi ile bütünleşmesi gerektiğinin altını çizdi. 

yapabilir Kaymakam Muammer Aksoy, "Kruvaziyerde birinci sıradayız. 

Tüm hareketlerimiz kruvaziyer alanında olmalı. Çok güçlü olduğumuz bir alanı hayatımızla bütünleştirip, ondan daha fazla yararlanma ve daha fazla kazanmamız gerekiyor. İşte oradan hareketle Kese Dağı çok önemlidir. Bu projeyi biz olmazsak Bakanlık ihaleye çıkarır, bir firma alır yapar" dedi. 


Geri Dön