27 / 04 / 2024

İstek Belde Okulları, Pergel Grup'un farklı mimarisiyle dikkat çekiyor!

İstek Belde Okulları, Pergel Grup'un farklı mimarisiyle dikkat çekiyor!

Eğitim kurumları arasında öncü duruşuyla dikkat çeken İstek Vakfı Okulları’ndan İstek Belde Kampüsü, öğrenci ve velilere sunduğu iddialı mimari yaklaşımla da dikkat çekiyor.



Özellikle özel okulların kayıt dönemi içerisinde hem eğitim sistemleri, hem akademik kadrosuyla tercih sebebi olan İstek Belde, gerek yeni bina yapım süreçlerinde, gerekse renovasyon sürecinde yarattığı yaratıcı ve farklı mimari tasarımlarla öğrenci ve velilere dünya standardlarında bir eğitim ortamı sunuyor.


İstek Belde Okulları’nda yaklaşık 3 yıldır renovasyon ve yeni bina yapım işlerinde yaratıcı çözüm ortağı olarak İstek Belde ekibiyle el ele çalışan mimarlık ve inşaat şirketi Pergel Grup, eğitim kurumları deneyimlerini İstek Belde’de “tek, farklı ve öğrencilerin mutlu olacağı mekan yaratma” amacıyla hayata geçiriyor. Gerçekleşen birçok ses getiren projeden biri olan Anaokulu ve İlköğretim Kütüphane projesi, okulu ziyaret eden velilerin ve öğrencilerin özellikle ilgisini çekiyor. Yaratılan masal dünyası, öğrencilerde “burası benim yerim” algısı yaratıyor. Kapalı bir okul mekanı içerisinde öğrenciler kitaplarını mantar masalar, ağaç kütükleri, çim kaplı platform, asma köprü, şelaleler arasında tam bir “ormanda” okuyorlar. 


İstek Belde Kampüs Müdürü Deniz Demirtaş, projenin velilerden ve öğrencilerden aldığı olumlu tepkiler üzerine, okulun diğer projelerinde de birlikte çalıştığı Pergel Grup ekibine sundukları iddialı ve çözümsel mimari yaklaşım ve takım arkadaşlığının yanı sıra kuruma fayda sağlayan ve somut sonuç getiren işlerde yer aldıkları için teşekkür etti. Anaokulu ve İlkokul Müdürü Nilay Hanlıoğlu ise, “Çocukların bu mekanlarda yaşadıkları mutlulukların birebir gözlemcisi olarak, iş ortağı anlamında ne kadar doğru bir tercih yaptığımız ortada” diyerek projenin başarısını kutladı. Ortaokul Müdürü Murad Güner, “ tüm yaşlardaki öğrencilerimize eşsiz projeler yaratan Pergel Grup’a, İstek Belde’ye kattıkları enerji için teşekkür ederiz” diyerek yeni projelerin de sinyallerini verdi.



Geri Dön